SOMMERSPALTEN ☀️

Lader batteriene i Malaga før fusjonen:
– Jeg jobber med å ta ned tempoet noe

Stangeland mener alle i bransjen har noe å lære av hverandre, og motiveres av konkurranse med dyktige konkurrenter. Etter sommerferien er hun klar for å lede den største banken i Eika Gruppen.

Trine Karin Stangeland, administrerende direktør i Sandnes Sparebank.
Publisert Sist oppdatert

Velkommen til BankShifts sommerspalte. Her vil du bli bedre kjent med noen av bransjens mest kjente fjes, som svarer på spørsmål som hvilke konkurrenter de hater å tape til, og hva de drømte om å bli da de var yngre. Spalten vil publiseres gjennom hele juli.

Banksjefen i Sandnes Sparebank, Trine Karin Stangeland, legger en hektisk sommer bak seg. Sandnes Sparebank har som kjent måttet møte i retten i den mye omtalte mulla Krekar-saken, hvor banken i juni ble frifunnet i saken om brudd på sanksjonsregelverket.

Sandnes Sparebank står nå ovenfor en fusjon med Hjelmeland Sparebank for å bli til Rogaland Sparebank. Fusjonen er planlagt gjennomført på torsdag, den første august.

Stangeland har flere års ledererfaring fra Lyse-konsernet fra 2005 til 2016, sist som administrerende direktør for Lyse Dialog, og er nestleder i konsernstyret i Eika Gruppen.

– Er det Norgesferie, utenlandsferie eller ingen ferie i år? 

– Vi er så heldige å ha hytte i vakre Ryfylke og har hatt mange fine helger der på forsommeren. Selve sommerferien går litt sør for Malaga.

– Hva gjør du for å koble av? 

– I ferier liker jeg å ta ned tempoet noe. Eller rettere sagt, jeg jobber med å ta ned tempoet noe, fordi jeg vet det er lurt. Jeg liker å være ute, bruke lang tid på morgenkaffen, spise gode lunsjer, nyte et godt glass tørr hvitvin, lese, trene og å være sammen med familie og venner. Jeg liker også å oppleve og se steder jeg ikke har vært før.

– Hva er du mest stolt av at dere har fått til så langt i år? 

– Jeg er mest av alt stolt over gjengen i Den Gule Banken. Vi har et fantastisk lag, med solid kompetanse, som virkelig står sammen og heier på hverandre. Som følge av det har vi en fin vekst i nye kunder og ikke minst rekordhøy kundetilfredshet. Vi kan også vise til positiv utvikling i lønnsomhet. Jeg er stolt over at vi nå skal slå oss sammen med de flotte folkene i Hjelmeland Sparebank og bli Rogaland Sparebank. Med det tar vi et nytt og viktig steg.

– Du får tilgang til en valgfri sum fra Oljefondet, hva ville du brukt pengene på? 

– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg tror jeg ville gledet noen som trenger det mest, kanskje mot den eldste delen av befolkningen. Jeg blir rystet når jeg hører og leser om eldre som ikke får en verdig siste del av livet. I tillegg ville jeg brukt investeringsmidler mot fornybar energi. Her har Norge store muligheter. Det er krise om vi ikke får benyttet den fantastiske kompetansen vi har innen oljesektoren, den dagen aktiviteten trappes ned.

– Har du kjøpt kryptovaluta i løpet av våren? 

– Nei, jeg har aldri investert i kryptovaluta.

– Hvilken konkurrent skulle du gjerne ha jobbet med? 

– Vi har mange dyktige konkurrenter i vårt markedsområde. Jeg kunne tenke meg å jobbe sammen med alle i en kort periode, for å lære. Jeg tror vi i bransjen har mye å lære av hverandre.

– Du har fått muligheten til å reise tilbake i tid og ta et nytt karrierevalg. Hva ville du valgt da? 

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke vært veldig bevist i mine karrierevalg. Jeg har vært opptatt av læring og å gjøre en forskjell. I dette har det dukket opp muligheter. Jeg har vært leder i 25 år og kunne ikke tenkt meg en arbeidshverdag uten ledelse. Jeg blir motivert av å skape noe mer, sammen med andre.

– Hva er en bok alle bankfolk bør lese? 

– He, he, tror ikke jeg skal komme med fagtips til bankfolk. Jeg leser en del bøker. En lokal favoritt er Tore Renberg. Han har blant annet skrevet flere bøker om Hillevågsgjengen. Disse har en annen vri på hvitvasking og svindel enn det vi erfarer direkte i en bankhverdag.

– Hvilken konkurrent er det ekstra surt å tape terreng til? 

– Jeg blir motivert og engasjert av konkurranse. Vi liker selvsagt ikke å tape, men å tape skjerper oss.

– Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn. 

– Jeg er ekstremt utålmodig og opptatt av at ting skal skje. Heldigvis har jeg folk rundt meg som sier når det går litt fort i svingene.