TEKNOLOGI

LBA bytter ut nett- og mobilbanken: – Kan matche selv de største bankene på markedet

Lokalbank får nett- og mobilbank som forbedrer kommunikasjonen mellom bankene og kundene – blir implementert i første kvartal.

Administrerende direktør i LBA, Bent R. Eidem, og områdedirektør i SDC, Stig Valderhaug.
Publisert

I disse dager bytter Lokalbank-alliansen (LBA) både nett- og mobilbank med en ny og moderne løsning utviklet av SDC. Det skriver partnerne i en epost til BankShift. 

Administrerende direktør i LBA, Bent R. Eidem, påpeker at nett- og mobilbanken er livsnerven i kommunikasjonen mellom bankene og kundene, og en avgjørende faktor i konkurransen på det norske bankmarkedet.

– Bankene i LBA skal være lokalt forankret i sine respektive lokalmiljø, møte kundenes behov og fremme vekst i lokalsamfunnene med en teknologi og et produktspekter som kan matche selv de største bankene på markedet, uttaler Eidem.

Nett- og mobilbankløsningen som LBA har i dag fokuserer primært på transaksjoner. Den nye, oppdaterte løsningen er også en kommunikasjonsplattform mellom kunden og banken. Det betyr at banken kan gjennomføre en stor del av sin dialog og rådgivning via nettkanalene, som kundene har med seg overalt i hverdagen.

Forventer trygg migrering

Eidem poengterer at alliansen forventer en enkel overgang for kundene og en trygg migrering.

– Vi forventer å stenge den eksisterende nett- og mobilbanken for privatkunder i første kvartal og for bedriftskunder senere på våren, når all funksjonalitet er på plass. Erfaringer fra Danmark i forhold til migreringen er gode, og vi vet fra SDCs danske banker at kundene er fornøyde med løsningen og har tatt i bruk den plattformen og de nye funksjonene, forklarer Eidem.

Han påpeker at alliansen har tillit til at skiftet mellom gammel og ny løsning vil gå etter planen og gi nytteverdi for LBA-bankenes kunder.

Deler på kostnadene

Områdedirektør i SDC, Stig Valderhaug, poengterer at løsning er tverrnordisk og brukes av finansinstitusjoner i hele Norden. Han forklarer at utviklingskostnadene deles mellom alle deltakende finansinstitusjoner, noe som han mener bidrar til økt konkurranseevne.

– Vårt overordnede fokus i utviklingen av plattformen har vært at den skal skape verdi for både finansinstitusjonene og sluttbrukerne – herunder spesielt når det gjelder brukervennlighet og mulighet for integrering av bankenes samarbeidspartnere og andre tredjepartsløsninger via åpne APIer, forklarer Valderhaug.

Med løsningen har SDC også hatt fokus på å tilby målrettet bedriftsfunksjonalitet som er tilpasset de særlige behovene som denne kundegruppen etterspør.

– Funksjonene er utviklet på bakgrunn av en rekke kundebesøk, noe som har resultert i at for eksempel avstemming av transaksjoner og håndtering av mange betalinger samtidig er blitt både enklere og mer håndterlig, avslutter Valderhaug.