KJERNEBANK

Lea Bank tar med Stacc på flyttelasset til Sverige

Digitalbanken som er i ferd med å skifte statsborgerskap, gir sin bergenske kjernebankleverandør fornyet tillit.

Henna Raknes COO og Geir Hamre Nordrik CEO Stacc AS
Publisert

Ved siden av de to store, har Bergen-selskapet Stacc bygget seg opp til å bli en ikke ubetydelig leverandør av kjernebanktjenester.

Blant aktørene som lenge har samarbeidet med fintech-selskapet er Lea Bank, som i disse dager fullbyrder utflaggingen til Sverige. 

En del forblir imidlertid som før, deriblant valget av kjernebankleverandør. Stacc sin løsning er i bruk i alle de nordiske landene der banken opererer, og håndterer hele spekteret av bankens produkter. Nå fornyes avtalen.

– Lea Bank har vært en verdifull partner for oss i mange år. Vi er stolte av å kunne videreføre vårt nære samarbeid, og ser frem til å støtte bankens videreutvikling med innovative og skalerbare løsninger når de nå flytter hovedkontor til Gøteborg i Sverige, sier Geir Nordrik, administrerende direktør i Stacc, i en pressemelding.

Fremover planlegger Lea å automatisering lånesøknadsprosesser ytterligere for kunder i Norden, samt å oppgradere kjernebankløsningene i alle de nordiske markedene. 

Som en del av denne strategien skal blant annet bankens egenutviklede saksbehandlingssystem erstattes av Stacc sin plattform for kredittprosesser.

– Lea bank har ambisjoner om å være ledende på brukervennlige løsninger for våre kunder, samt ha den mest kostnadseffektive virksomheten i vår del av banksektoren. Dette målbildet står fast når vi når flytter vårt hovedkontor til Gøteborg. Moderne, kostnadseffektive og fleksible IT-løsninger er sentralt i disse ambisjonene, og vi viderefører derfor vårt vellykkede langvarige samarbeid med Stacc, når vi når moderniserer vår tekniske plattform i Norden etter samme lest som vår spanske virksomhet, sier Lars Petter Ulveseth, som har tittelen Chief Solution Offeicer i Lea Bank.