LEDELSE

Leder-rokaden komplett: Oppkjøpt konkurrent tar over  sjefsstolen i Sparebank 1 Regnskapshuset Nord-Norge

– Jeg har ved flere anledninger vært med å bygge opp regnskapsselskaper. Nå blir det primære å skape endring og utvikling, i en bransje som står foran sine kanskje største endringer siden digitaliseringen startet, sier Johan-Thomas Hegdahl.

Johan-Thomas Hegdahl overtar sjefsstolen i Regnskapshuset etter Hanne Karoline Kræmer.
Publisert

Johan-Thomas Hegdahl blir ny administrerende direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge.

Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Adwice, som tidligere i år ble kjøpt opp og innlemmet i Regnskapshuset.

– Han bringer med seg vesentlig erfaring fra bransjen, og er både utviklingsorientert og handlekraftig, sier konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge og styreleder i Regnskapshuset, Liv Bortne Ulriksen, i en pressemelding.

Hun peker på at regnskapsbransjen skal fornyes, og områder som bærekraft, digitalisering og bruk av kunstig intelligens kommer til å bli sentralt. 

– Da er egenskapene han har viktige, mener Bortne Ulriksen.

Runddans 

Hegdahl erstatter Hanne Karoline Kræmer, som selv vil etterfølge nevnte Ulriksen som konsernsjef ved årsskifte. Ulriksen går av med pensjon.

Den nye regnskapssjefen er utdannet innenfor markedsføring og ledelse, har hatt en rekke lederstillinger i bransjen, blant annet som administrerende direktør i Økonor Norge og operativ direktør i Accountor Group. Han var sentral i oppbyggingen av Adwice, og har siden 2015 vært direktør i selskapet. 

– Jeg har ved flere anledninger vært med å bygge opp regnskapsselskaper. Nå blir det primære å skape endring og utvikling, i en bransje som står foran sine kanskje største endringer siden digitaliseringen startet, sier Hegdahl.

– For noen kan dette være truende, men jeg vil fokusere på de enorme mulighetene det medfører. I Regnskapshuset har vi alle forutsetninger for å kunne ta nye steg, med et kompetent og engasjert lag som alt er i gang med en utviklingsreise, sier Hegdahl.

Johan-Thomas Hegdahl tiltrer stillingen 1. desember 2023. Der får han ansvaret for 218 ansatte. I fjor omsatte Regnskapshuset Nord-Norge for 218 millioner kroner og leverte et resultat før skatt på 17 millioner kroner.