OPPKJØP

Legger nesten 5 milliarder kroner på bordet for Resurs Bank

Kapitalfondet CVC og holdinselskapet Waldakt går sammen og ønsker å kjøpe den svenske nisjebanken for flere milliarder kroner.

Resurs Bank AB sitt hovedkontor i Helsingborg.
Publisert

Mandag la CVC og Waldakt, gjennom selskapet Ronneby UK Limited, et offentlig bud på den svenske banken Resurs Bank, på 23,5 kroner per aksje, for samtlige aksjer i selskapet på bordet. Det var Dagens Industri som omtalte saken først.

Det gir et bud på omtrent 4,7 milliarder svenske kroner. Styret i Resurs Holding har anbefalt aksjonærene å godta tilbudet, skriver Resurs Bank på sine nettsider.

I dag eier Waldakt allerede 28,94 prosent av Resurs Bank, og styreleder Martin Bengtsson i Resurs Bank er også styremedlem og administrerende direktør i Waldakt i dag.

Catea Kapital er i dag tredje største eier av de utestående aksjene i Resurs Bank med sine 2 prosent, og har allerede godtatt tilbudet, noe som trekker den effektive eierandelen til Waldakt opp på 30,94 prosent. Erik Selin, som er største private eier med sine 3,33 prosent er også positiv til tilbudet.

Budet gir en gevinst på 38,2 prosent sammenlignet med sluttkursen mandag, som lå på 17 kroner per aksje, og 57,3 prosent i forhold til den volumvektede gjennomsnittlige betalingen på 14,9 kroner per aksje i de foregående 90 dagene.

Tilbyderen forventer å offentliggjøre et tilbudsdokument 1. august 2024, og akseptfristen forventes å starte rundt 2. august, og sluttføres rundt 30. august. 

Budgiver Ronneby skriver i sitt tilbud at man ikke kommer til å øke tilbudet.

Svenske Resurs Bank kjøpte i 2015 den norske forbrukslånsbanken Ya Bank for 1,58 milliarder norske kroner.