TEKNOLOGI

Lunar bruker KI for å ta kundeservice til nytt nivå  

Den danske utfordrerbanken hevder den er først i Europa med en KI-basert stemmeassistent i privatkundeservicen. 

Lunar lanserer KI-basert stemmeassistent
Publisert

– Vi er veldig glade for å være først i Europa med en teknologi som vil endre måten vi interagerer med banker og privatøkonomi. Vår GenAI Native Voice Assistant forbedrer kundeopplevelsen ved å minimere ventetid, og forenkle dagligdagse bankærender tilpasset hver enkelt kunde sitt behov, sier Kåre Kjelstrøm, CTO i den danske utfordrerbanken Lunar i en pressemelding.

Ifølge meldingen venter Lunar at den nye stemmeassistenten etter hvert vil kunne håndtere rundt 75 prosent av alle innkommende telefonsamtaler.

I dag handler omtrent halvparten av Lunars privatkundehenvendelser om kort, konto og overføringer, mens 55 prosent av henvendelsene fra bedriftskunder dreier seg om kunderegistrering. Majoriteten av disse henvendelsene vil bli håndtert av stemmeassistenten fremover.

– Dette er en helt ny standard for kundeservice. Tjenesten er mer avansert enn andre stemmeassistenter og kan forklare faguttrykk på en rekke ulike måter, noe som gjør informasjonen mer tilgjengelig for alle. Det er spesielt nyttig for dem som føler seg usikre i å bruke digitale verktøy og trenger en veiledende stemme i telefonen, sier Kjelstrøm.

Stemmeassistenten kalles GenAI Native Voice Assistant fordi den bruker en AI-modell som er spesifikt utviklet for taleinteraksjon, i motsetning til den tradisjonelle teknologien som konverterer tale til tekst, og deretter tilbake til tale. 

En slik teknologi muliggjør en mer naturlig og intuitiv dialog med brukeren. Den kan blant annet håndtere en situasjon hvor brukeren avbryter midt i en samtale og ber om å senke tempoet eller å gjenta informasjon dersom det er nødvendig.

Stemmeassistenten lanseres i første omgang i en betaversjon, hvor utvalgte kunder får teste løsningen og bidra med tilbakemeldinger for å forbedre tjenesten.

GenAI Native Voice Assistant er basert på den nyeste GenAI Native Voice-teknologien og drives av GPT-4o-modellen. Den er basert på strenge sikkerhetsprosesser som sikrer brukerens personvern og datasikkerhet. Brukerens identitet verifiseres gjennom autorisasjon i appen med BankID.