RESULTAT

– Med distribusjon gjennom Sparebank 1, DNB, Eika, LO og øvrige partnere vil vi stå sterkt

Fremtind Forsikring merker bedre distribusjon med flere eierbanker på laget.

Konsernsjef i Fremtind, Hege Toft Karlsen.
Publisert

Fusjonen mellom Fremtind og Eika Forsikring trådte i kraft 1. oktober 2024. Det betyr at forsikringsselskapet Fremtind nå har Sparebank 1-banker, Eika-banker og DNB på eiersiden og i distribusjonen av forsikring.

– Kjernevirksomheten vår er solid og gjennom fusjonen med Eika Forsikring har vi nå fått fortserket distribusjonskraften vår ytterligere, med 49 banker i Eika-alliansen. Med distribusjon gjennom Sparebank 1, DNB, Eika, LO og øvrige partnere vil vi stå sterkt med tanke på å sikre konkurransedyktig lønnsomhet fremover, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen.

Selskapet leverte et resultat før skatt på 919 millioner kroner i tredje kvartal, og et resultat hittil i år på 1647 millioner kroner, en økning fra 366 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor. Selskapet skriver i en pressemelding at resultatbedringen skyldes i hovedsak færre store naturhendelser, nedgang i skade- og kostnadsprosent og sterk finansavkastning.

Fremtind har også gjort interne beregninger på om Eika Forsikring var en del av Fremtind Forsikring allerede i tredje kvartal, noe som ville gitt konsernet et resultat i tredje kavtal på 1214 millioner kroner, mot 211 millioner i kvartalet i fjor.

Combined ratio ville ligget på 81,9 prosent.

– Vi skal realisere synergier, ta godt vare på medarbeiderne våre og bygge felles kultur. Samtidig skal vi ivareta kunder og samrbeidespartnere med samme høye kvalitet som i dag, sier Toft Karlsen.