KLIMAUTSLIPP

Miljøstiftelse skal hjelpe DNB med å halvere utslippet fra boliglånsporteføljen

Innen 2030 skal DNB redusere utslippsintensiteten i de boligene banken finansierer med 47 prosent – nå har de signert en avtale med miljøstiftelsen Zero for å komme nå målet.

Kjerstin Braathen og Sigrun Gjerløw Aasland har signert avtale mellom DNB og Zero.

Nylig signerte DNB en avtale med miljøstiftelsen Zero. Avtalen skal særlig dekke energieffektivisering og fornybar energi, det skriver DNB på sine hjemmesider.

– Vi ønsker å bruke Zeros klimafaglige innsikt og DNBs finans- og industrikompetanse til å utforske mulige løsninger for energiomstillingen, sier konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen, i innlegget.

DNB har satt som mål å redusere utslippsintensiteten i de boligene banken finansierer med 47 prosent fra 2019 til 2030. Innen næringsbygg er målet en reduksjon på 29 prosent. DNB og Zero skal blant annet jobbe sammen om hva som må til av nye og forsterkede virkemidler for å utløse investeringer i energieffektivisering av bygningsmassen.

Ifølge egne nettsider er miljøstiftelsen Zero en uavhengig organisasjon som ble stiftet i 2002 av en gruppe tidligere aktive og ansatte i Natur og Ungdom og Bellona. Organisasjonens mål er å drive fram nullutslippsløsninger, på bekostning av løsninger som gir utslipp.