FUSJON

Nå er spleisen som blir Rogaland Sparebank vedtatt

Det øverste organet i sparebankene Sandnes og Hjelmeland har gitt grønt lys til sammenslåing. I sommer starter vekstjaget under felles fane.

Adm. direktør Trine Stangeland i Sandnes Sparebank og adm. banksjef Bjørn Tjensvold i Hjelmeland Sparebank forener krefter.
Publisert

Forstanderskapet, som er det øverste organet i de to sparebankene, har gitt sitt endelige ja til å danne Rogaland Sparebank. Sandnes Sparebank er overtakende part, og i samme håndvending er det dermed vedtatt at Hjelmeland Sparebank opphører - med mindre myndighetene mot formodning skulle ha innvendinger mot planen.

Gitt myndighetenes godkjennelse, vil de to bankene operere under felles fane fra 1. juli.

– Vi gleder oss til å ta en større posisjon i Rogaland og vi er overbevist om vekst og nye muligheter i et større marked, sier Trine Stangeland, administrerende direktør i Den Gule Banken, Sandnes Sparebank, i en selskapsmelding mandag kveld.

Hun blir toppsjef i det nye bankkonsernet, mens administrerende banksjef Bjørn Tjensvold i Hjelmeland Sparebank, som kun har sittet i et drøyt år, får rollen som direktør for strategi.

– Det er en god stemning i begge bankene og de ansatte er fornøyd med å være en del av en større bank, der en sammen prioriterer lokale arbeidsplasser, kulturbygging, kompetanse og ikke minst nærhet til kundene, sier sistnevnte i meldingen.

Stort markedspotensiale

Fusjonen ble kjent kort tid etter at regionbanken Sparebank 1 SR-Bank, som har sitt utspring i Rogaland, annonserte at de er i ferd med å fusjonere med Sparebank 1 Sørøst-Norge og danne landets tredje største bank.

Ifølge de to banksjefene har Rogaland Sparebank ambisjoner om å bli den ledende lokale sparebanken i Rogaland.

– Vi har klare vekstambisjoner og sammen blir vi relevante for flere personkunder og bedriftskunder. Vi skal ta ut synergier i vekst, sterkere fagmiljøer og lavere eksterne kostnader, og vi har stordriftsfordeler med Eika i ryggen, sier Stangeland.

Banken sikter seg inn på et markedsområde som vil omfatte Ryfylke og Nord Jæren, med et befolkningsgrunnlag på rundt 300.000 personer

Det er omtrent samme størrelsesorden som markedet Sparebanken Møre opererer i, med noe som kan beskrives som en veldig stor lokalbank - eller liten regionbank, ikke helt ulikt det som skisseres med Rogaland Sparebank.

Fra start vil den nye bankens forvaltningskapital være i underkant av 39 milliarder kroner. Uten sammenligning for øvrig har Sparebanken Møre en forvaltningskapital nær 100 milliarder kroner.

«Markedsområdet favner et bredt og godt næringsliv, også næringsliv knyttet til energihovedstaden og Matfylket Rogaland,» heter det i meldingen. 

Konsernet Rogaland Sparebank får 183 ansatte, hvorav 151 skal jobbe i banken mens 32 ansatte tilhører Aktiv Eiendomsmegling.