FINTECH

Neonomics lanserer AI-app: – Leder an for å gjøre «open banking» til noe helt nytt

Nello blir først tilgjengelig for finansselskaper, men lanseres som selvstendig app i 2025.

Christoffer Andvig, daglig leder Neonomics
Publisert Sist oppdatert

Neonomics lanserer i dag Nello AI, en mobilapplikasjon som skal hjelpe folk med å overholde budsjetter ved bruk av AI. 

Bakgrunnen skal være økende frustrasjon med at dagens finansielle tjenester ikke har forbrukerne i tankene. 

Nello AI vil i første omgang være tilgjengelig som en «white-label»-integrasjon for finansinstitusjoner og andre, som kan velge mellom å utnytte engangsfunksjoner eller hele spekteret av tilbud i sine egne bank- eller forsikringsapper. 

Nello vil også lanseres som sin egen frittstående app i 2025, for å bygge videre på læringen som kommer fra å samhandle med sluttforbrukere direkte, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– En av de største feilene vi har sett i markedet for «open banking» er det tunge fokuset på bedrifter, som ofte overser den viktigste faktoren: sluttbrukeren,  sier Christoffer Andvig, administrerende direktør i Neonomics, i en kommentar.

– I løpet av de siste to årene har vi beveget oss mot en B2B2C-modell, og lanseringen av Nello vil akselerere denne strategien ved å sette sluttkundene i sentrum. Hvis sluttbrukerne ikke tar i bruk «open banking», kommer hele økosystemet til kort. Vi leder an for å gjøre «open banking» til noe helt nytt og til noe som er i fokus for forbrukerne.