KAPITALFORVALTNING

Nettokjøp på 323 millioner hos Nordnet

Kundene hos Nordnet trosset børs-turbulensen gjennom august og handlet i fond.

Spareøkonom i Nordnet, Bjørn Erik Sættem.
Publisert

I en pressemelding skriver Nordnet at kundene var «på kjøper’n» i august. Det ble nettokjøpt aksjefond for 313 millioner kroner, og rentefond for 10 millioner kroner.

Det var til tross for at børsene verden over opplevde turbulente perioder gjennom måneden, der blant annet Nikkei-indeksen i Japan opplevde sin dårligste dag siden 1987, med et fall på 12 prosent.

På bakgrunn av turbulensen skriver Nordnet at plattformen opplevde store variasjoner i kjøps- og salgsvolum fra dag til dag. De så blant annet en uvanlig stor pågang for kjøp av fond 5., 6. og 7. august, hvor tre av fire kunder som la inn en ordre kjøpte. Likevel ble det et betydelig nettosalg, som tydet på at småsparere så på turbulensen for muligheter til kjøp, mens større kunder solgte unna.

Topp 10

På toppen av listen over nettokjøpte fond hos Nordet finner vi Nordnet Global Indeks, etterfulgt av Nordnet Teknologi Indeks og KLP Aksjeglobal Indeks. En nykommer på topp 10-listen er Kraft Nordic Bonds, et nordisk kredittobligasjonsfond, forvaltet av Kraft Finans i Stavanger.

– Fondet har levert hele 24 prosent avkastning siste 12 måneder, noe som er bedre enn alle de nordiske high yield fondene. En av årsakene er at forvalter Øivind Thorstensen traff planken nesten perfekt da han turte å gå tungt inn i upopulære svenske eiendomsobligasjoner nær bunnen, sier spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet.

Av nettosolgte fond for august topper HSBC GIF Turkey Equity, KLP Aksjeglobal Indeks Valutasikret og Alfred Berg Nordic High Yield.