GROV KORUPSJON

Nordea anmeldte egne ansatte – nå har politiet henlagt siktelsen

Politiet har henlagt saker om grov korrupsjon mot to Nordea-ansatte.

Nordea
Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2021 fikk Nordea inn anonyme varsler om at det var utro tjenere i banken. Banken gjennomførte en intern gransking som endte med at banken anmeldte fire ansatte. I en stor politiaksjon ble de fire sammen med fire andre pågrepet og siktet for grov korrupsjon. Nå, nesten to år etter anmeldelsen, så har politiet henlagt saken mot to av de Nordea-ansatte, det skriver Finansavisen.

Alle fire ansatte i Nordea ble suspendert etter pågripelsene og tre av dem ble oppsagt. De gikk alle rettens vei for å beholde jobbene sine. To av dem kom til enighet med banken gjennom forlik og trakk sine søksmål. Den tredje ansatte fikk nylig medhold av Oslo tingrett at avskjedigelsen av ham var usaklig. Den ansatte ble tilkjent oppreising, erstatning og saksomkostninger på 918.000 kroner. Mannen er en av de to Nordea-ansatte som fortsatt er siktet for grov korrupsjon.

Den siste Nordea-ansatte som fortsatt også er siktet, venter på at hans arbeidsrettssak skal opp for Oslo tingrett.

Nordea mener de kan påvise slike feil i et 50-talls lånesaker, det skriver Finansavisen i en annen artikkel.

– Av de rundt 50 sakene vi startet med, har nå vi nå henlagt rundt 30 av dem. Funnene vi gjør i hver enkelt lånesak blir knyttet til hovedsaken, som er etterforskning av korrupsjon, sier Stenberg.