KUNDERÅDGIVNING
Nordea åpner telefonlinje for kunder med usynlig handikap
Den nordiske banken utvider sitt tilbud til kunder som kan trenge ekstrahjelp i Danmark.
Nordea Danmark har i en tid hatt det som blir kalt for «Solsikkeprogrammet» som setter fokus på inklusjon og tilgjengelighet for personer med handikap som ikke alltid er like åpenbare. Det kan være angst, Parkinsons sykdom, høre-, tale- eller synsvansker, PTSD eller dyskalkuli og dysleksi.
I bankenes filialer kan kunder ta på seg en snor rundt halsen med en solsikke på, slik at kunderådgivere vet at kunden kan trenge litt ekstra hjelp. Tjenesten åpner nå også for danske telefonkunder, skriver Nordea på sine nettsider. Nordea-kundene kan nå ringe til et annet hjelpenummer enn det vanlige kundeservicenummeret, som gjør at rådgiverne i banken på forhånd vet at noen med vansker tar kontakt.
– For mange mennesker med usynlige handikap kan telefonsamtaler være en ubehagelig eller skremmende opplevelse fordi personen i den andre enden ikke er forberedt på at samtalen kanskje krever litt ekstra tid og tålmodighet. Derfor gir det stor trygghet å vite at man blir møtt med forståelse og at man kommer til en som vet at man kanskje har bruk for ekstra hjelp, sier direktør for vitensenter for handikap, Dorte Nørgaard, i pressemeldingen.
Det er Solsikkeprogrammet i samarbeid med vitensenter for handikap som introduserte solsikkekonseptet til Nordea i Danmark, og som har hjulpet Nordea med å utforme den nye telefontjenesten.
– Alle kan ha spørsmål til privatøkonomien eller drømme om å spare til noe. I Nordea skal alle vite og merke at de er velkomne, akkurat som de er. Vår viktigste oppgave er å hjelpe våre kunder best mulig. Derfor er jeg glad for at vi igjen går foran, nå med en dedikert telefonlinje, så våre kunder med behov blir møtt med hensyn og forståelse i den andre enden, sier direktør for personmarked og landssjef Nordea Danmark, Mads Skovlund.
Tilbudet er foreløpig ikke å finne i Nordea Norge, men leder for kundeservice i Norge, Anders Granstad sier de følger med på sine danske søsken.
– Dette er et veldig spennende og viktig tilbud. Noe av vår styrke er nettopp at vi kan lære av hverandre på tvers av landegrensene. Vi har ikke noen plan om å opprette dette på nåværende tidspunkt, men blir å høste erfaringer og følge det tett i samarbeid med våre danske kolleger, sier Granstad til BankShift.