VEKST

Nordea merker stor pågang - vil ansette mer enn 50 nye rådgivere

Med organisk vekst, samt overtakelsen av Danske Banks privatpersonportefølje, vil Nordea nå øke rådgivningsteamet, med det som kan bli over 50 nyansettelser.

HR-direktør Hanne Hambo Eiken i Nordea Norge.
Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Nordea at banken nå vil ansette over 50 nye kunderådgivere på grunn av økt aktivitet.

– Vi merker økt pågang fra eksisterende kunder, i tillegg til at vi får mange nye kunder. Vi har flere henvendelser og flere som ber om rådgivning, eksempelvis møter for å diskutere sparing og investering hvor vi ligger 20 prosent over nivået i fjor. For å kunne gi god rådgivning, og være klar for videre vekst trenger vi å hente inn flere ansatte, sier HR-direktør Hanne Hambo Eiken i Nordea Norge.

På spørsmål om hvor ansettelsene vil skje, svarer Nordea at de vil komme over hele landet.

– Ja, det er jevnt fordelt mellom Oslo, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger, og noen i Ålesund, samt på Innlandet og i Østfold. Det kan også være aktuelt med ansettelser på andre steder rundt i Norge, sier Eiken til BankShift.

– Pågangen har vært jevnt økende, både gjennom vekst og at vi senere i år skal ta imot mange nye kunder fra Danske Bank, legger hun til.

Lik rådgivning fremover

Ifølge Eiken er det fortsatt den samme kundeadferden som møter kunderådgiverne.

– Mange kunder møter oss digitalt i videomøter, mens andre foretrekker å møtes fysisk, ansikt til ansikt. Vi vet at det å kunne få gode råd er viktig for kundene, og de som har snakket med oss er de mest fornøyde kundene vi har. Derfor er det også viktig å sørge for at vi kan hjelpe så mange som mulig på best mulig vis, sier Eiken.

Prosessen med ansettelser har startet nå i juni, og Nordea oppgir at rekrutteringen fortsetter gjennom sommeren. Målsettingen er minst 50 nye ansatte, men banken legger heller ikke skjul på at det kan bli enda flere.

– Vi satser i Norge, og skal bli større. Det er tøff kamp om talentene, men vi har sett fra de siste rekrutteringene at vi får veldig mange dyktige søkere, og det er noe vi setter stor pris på, sier Eiken.