RENTER

Nordea setter ned fastrenten på boliglån

Største differansen mellom fast og flytende rente siden Norges Bank økte styringsrenten til dagens nivå.

Leder for personmarked i Nordea, Randi Marjamaa.
Publisert

Nedgang i markedsrentene fram i tid gjør at Nordea nå kutter fastrentene på boliglån. Det skriver banken i en pressemelding.

Fastrentene på lån senkes med inntil 0,50 prosentpoeng. Det er renten på lån med fem års binding som kuttes mest, og innebærer en rentenedgang fra 4,49 til 3,99 prosent. Fastrentelån med 10 års binding senkes kun fra 4,54 til 4,44 prosent.

Dette er ifølge banken den største differansen mellom fast og flytende rente siden Norges Bank økte styringsrenten til dagens nivå i desember 2023.

– Det har vært nedgang i de lange rentene, og dette gjør at vi kan senke prisen på fastrentelån. Nivået er lavt sammenlignet hva flere eksperter forventer av rentekutt fra Norges Bank i løpet av de neste par årene, sier leder for personmarked i Nordea, Randi Marjamaa.

– Det finnes aldri noen garanti for at fastrentelån vil lønne seg over tid, og mange velger det først og fremst for å få forutsigbare rentekostnader, sier hun.

Det er fortsatt mest vanlig med flytende rente blant norske husholdninger, både på lån og innskudd. Mellom 5 og 10 prosent av norske bankkunder velger å binde renten på lån.