FOND

Nordnet-kundene kjøpte rekordmye fond

I juli slo Nordnets kunder tidligere rekorder for investeringer i fond.

Spareøkonom i Nordnet, Bjørn Erik Sættem.
Publisert Sist oppdatert

Totalt kjøpte Nordnets kunder fondsandeler for 4.962 millioner og solgte for 3.214 millioner, noe som ga et nettokjøp på 1.465 millioner i juli, det skriver Nordnet i en pressemelding.

– Dette er det høyeste nettokjøpet av fond blant Nordnets kunder som har blitt registrert. Forrige rekord var i februar i år, med 1.225 millioner kroner i nettokjøp, 240 millioner lavere. At mediene skriver om nye toppnoteringer i USA nærmest ukentlig har nok en effekt, kommenterer spareøkonom i Nordnet, Bjørn Erik Sættem, i en pressemelding.

Blant de mest kjøpte fondene i juli er Nordnet Teknologi Indeks, DNB Teknologi, Nordnet USA Indeks og Nordnet Norge Indeks, samt Heimdal Høyrente og Heimdal Utbytte.

- Utbyttefond har vært populære blant våre kunder i mange år. Dette er aksjefond som investerer i selskaper som gir høye og stabile utbytter over tid. Heimdal Utbytte har hatt en meget god start siden etableringen i desember 2022. Fondet er opp over 40 prosent siden oppstart, som er om lag det dobbelte av Oslo Børs-indeksen. Forvalteren, Sigurd Klev, var tidligere forvalter i et annet populært utbyttefond, nemlig Landkreditt Utbytte, forteller Sættem.

På salgstoppen erogså tre fornybarfond, Handelsbanken Bærekraftig Energi, Thematica Future Mobility og DNB Miljøinvest. Ifølge pressemeldingen har disse fondene har skuffet stort de siste tre årene, men fikk et etterlengtet oppsving i juli, dels på grunn av fallende langrenter.