EIENDOM

Norges Bank bruker 10 mill. i året på kurs- og feriesteder

Sentralbanken har siden 2011 ikke rapportert på pengebruken på de to eiendommene.

Norges Bank i Oslo.

Sentralbanken sluttet å rapportere om pengebruken til drift og vedlikehold av sine to eiendommer i 2011. Over de siste fem årene har banken brukt 54 millioner kroner på å holde de to eiendommene, skriver E24.

Det er snakk om to eiendommer, den ene ved vannkanten på Vindåsen på Tjøme, og den andre ved Ringebu i Gudbrandsdalen, som Norges Bank kjøpte på 50- og 60-tallet. Eiendommene brukes i dag til konferanser, opplæring av ansatte, besøk av viktige gjester, og kan bookes som feriested for ansatte.

En oversikt E24 har fått viser at Norges Bank har brukt 54 millioner kroner over de siste fem årene på de to eiendommene på “«drift»” og «eiendomsprosjekter». Over de siste ti årene er det brukt 125,6 millioner kroner.

Kommunikasjonsdirektør Torild Lid Uribarri forklarer til avisen at stedene brukes til avdelingsseminar, samlinger for nyansatte og opphold for større ansattgrupper på tvers av banken. Kostnadene knyttet til drift inneholder også lønn til fast ansatte på stedene, som til sammen har 5,9 årsverk.

E24 spør banken om hvorfor man sluttet å rapportere utgiftene i Norges Banks rapport.

– Når det gjelder inndelingen av årsrapporten har den nok endret seg siden 2011. Ved utvikling av årsrapport er vi generelt sett opptatt av å vise hvordan Norges Bank løser sine samfunnsoppdrag, sier Uribarri.