BEDRIFTSLÅN

Norges-utfordrer Qred vinner Nordic Scaleup Award

Den svenske nisjebanken tilbyr lån til småbedrifter og er klare til kamp mot «de store, gamle bankene».

Qred mottar prisen for Nordic Scaleup Award 2024.
Publisert

Qred, som gir smålån til mindre bedrifter, og som konkurrerer mot blant andre norske Aprila, mottok denne uken prisen «Nordic Scaleup Award 2024», som anerkjenner nisjebankens innflytelse i markedet.

Under sermonien var det totalt 82 selskaper som var nominert, der seks nådde finalen. Qred endte opp med å stikke av med prisen som ble delt ut i Stockholm.

– Vi er utrolig stolte over å vinne Nordic Scaleup of the year-prisen. Qreds styrke ligger i troen på at vi gjør noe godt. En tilfredsstillelse i å hjelpe de minste bedriftene. Vi er et selskap med mange unge ansatte, gjennomsnittsalderen er 30 år, og halvparten av dem er ikke fra Sverige. Dette skaper en unik atmosfære, vi er som en stor familie som jobber sammen, sier administrerende direktør Emil Sunvisson i Qred.

– Denne prisen inspirerer oss , og det føles som om vi, som en nyetablert bank som spesialiserer seg på små bedrifter, bare har skrapt overflaten av dette markedet, legger Sunvisson til.

Juryens begrunnelse var som følger:

– Qred utfordrer et konvensjonelt marked ved å målrette et underbetjent segment. Under deres vekstreise har de hatt en ukonvensjonell sosial innvirkning ved å hjelpe andre entreprenører med å vokse sine bedrifter. De har også vært på Financial Times’ liste over Europas raskest voksende selskaper fire år på rad.

Satser i Norge

Qred tok forretningen inn i Norge i 2022, men aktiverte sin banklisens i oktober 2023. I dag har banken virksomhet i Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Brasil, Belgia og Norge. 

I et intervju med Shifter på senhøsten i fjor fortalte sjefen om sine norgesplaner, og hvem som blir de store konkurrentene til banken.

Aprila er i førersete i Norge, men det er ikke Aprila vi skal konkurrere direkte mot. Det er de store, gamle bankene. Det er de vi skal hente kunder fra. Totalmarkedet hos bankene har omtrent en prosent av utlånene sine til små bedrifter, mens vi har 100 prosent av utlånene til dette kundesegmentet. Vi skal kjempe for disse selskapene, og ambisjonen er å bli markedsledende i Norge, sa Sunvisson.

Han kunne også fortelle at Qred hadde ansatt et helt norgesteam i Stockholm, noe som gjorde at man på det tidspunktet ikke så for seg et eget norgeskontor for banken.

– Sånn sett er det positivt at det ikke bare er svenskene som reiser til Norge for arbeid, men også motsatt. Det er viktig for oss at det er folk med lokalkunnskap som svarer på henvendelser fra Norge.