KONKURRANSE

Ny bank utvider etter Totens-fusjonen

Etnedal Sparebank har vedtatt å åpne nytt kontor på Gjøvik. 

Etnedal Sparebank har i dag avdelingskontor på Dokka (avbildet) og hovedkontor på Bruflat. Banksjef Stian A. Skåren innfelt.
Publisert Sist oppdatert

Nylig ble fusjonen mellom Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet vedtatt av generalforsamlingen, til tross for lokal motstand.

Fra før har de lokale sparebankene Grue og Tolga-Os fortalt Østlendingen om mulighetene de mener det skaper for dem i regionen. Førstnevnte utvider blant annet sitt kontor i Elverum. Romerike Sparebank etablerer også nytt kontor som følge av fusjonen.

Nå har også Etnedal Sparebank vedtatt at banken skal etablere et nytt avdelingskontor på Gjøvik i løpet av 2024. Dette skal betjene både person- og bedriftskundesegmentet.

– Vi opplever at vårt lokalbankkonsept står fjellstøtt i konkurransen med andre banker. Å etablere seg i Gjøvik og Toten er spesielt interessant fordi svært mange person- og bedriftskunder i en årrekke har fått god kunnskap om Eika som merkevare og produktleverandør innen blant annet forsikring- og spareområdet, sier banksjef Stian A. Skåren i en pressemelding.

Totens Sparebank trer som kjent ut av Eika-alliansen når den fusjoneres inn i Sparebank 1 Østlandet.

Satser på personlig rådgivning

I en pressemelding beskriver styreleder Anne Kristin Sagbakken utvidelsen som en av de viktigste og mest avgjørende i bankens 115 år lange historie. 

– Vi er stolte av å kunne tilby vårt samarbeid for nye og gamle kunder i Gjøvik og på Toten. Vi ser det som en fordel at mange i Gjøvik og på Toten allerede er godt kjent med produkter og kundeløsninger vil tilbyr gjennom Eika, sier hun. 

Etnedal Sparebank har i dag 6.600 kunder og 20 ansatte, fordelt på avdelingskontor på Bruflat og Dokka, samt et rådgivningskontor på Hov. Banken er såkalt selveiende, og har ingen eksterne eiere eller investorer. Det er kundene og ansatte alene som representerer eierskapet i Etnedal Sparebank. 

– Våre kunder skal ikke møte stengte dører, eller måtte presentere seg selv og sin situasjon for en ny person hver gang de tar kontakt med banken. Vi satser på personlig rådgivning i kombinasjon med trygge og topp moderne digitale løsninger, sier banksjef Skåren. 

Etnedal Sparebank vil i tiden fremover lete etter egnede lokaler og ansatte til etableringen i Gjøvik og Toten.