KARRIERE

Ny finansdirektør hos NBX på plass

Nicolai Lunde går fra en av NBX sine største investorer for å bli finansdirektør i kryptobørsen.

Nicolai Lunde blir ny finansdirketør i NBX.
Publisert

Kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX) har ansatt Nicolai Lunde som ny finansdirketør. Han vil tiltre rollen 16. september, skriver selskapet i en børsmelding.

– Vi er glade for å få Nicolai med på laget. Over de siste årene har vi hatt fordelen av å ha ham som vårt kontaktpunkt hos Kistefos, en av våre viktigste investorer. Jeg er sikker på at han er en perfekt kandidat for denne rollen. Hans ekspertise vil bli verdifull når vi navigerer overgangen til å bli en bank for digitale eiendeler, en fase Nicolai vil spille en stor rolle i, sier administrerende direktør Stig Aleksander Kjos-Mathisen.

NBX skriver at overgangen til å bli en bank for digitale eiendeler vil hjelpe med å tette gapet mellom tradisjonell finans og krypto-sektoren.

Lunde har en Master of Science i selskapsfinans fra Cass Business School, og en Master of Arts i business and finance fra Heriot-Watt university. Han har erfaring fra blant annet Bank Norwegian, der han var leder for analyse i nesten fire år, før han gikk til Kistefos.

– Jeg ser veldig frem til å ta på meg rollen som finansdirektør i NBX. Dette er en avgjørende tid i NBXs strategiske utvikling og jeg gleder meg til å hjelpe med å realisere ambisjonen til vekst fremover. Gjennom min karriere har fokuset mitt vært på kunder og tradisjonell finans. Jeg vil bruke min erfaring, sammen med Stig, til å levere på styrets strategi og skape verdi for alle investorer, sier Lunde.