KARRIERE

Ny toppsjef i Eika Gruppen: – Må være forberedt på å endre oss og være åpen for nye arbeidsmåter

Konsernsjef Hege Toft Karlsen blir med på lasset når Eika Forsikring spleises med Fremtind. Teknologisjef Steinar Simonsen i Eika rykker opp.

Steinar Simonsen rykker opp til toppsjef i Eika Gruppen.
Publisert Sist oppdatert

Tidspunktet for avhendingen er ikke helt avklart, men det er teknologi- og innovasjonssjef Simonsen som tar over sjefsstolen i Eika Gruppen etter Hege Toft Karlsen. Sistnevnte blir toppleder i et nytt og større Fremtind Forsikring, som etter planen skal sluke Eika Forsikring neste år.

Simonsen har vært konserndirektør med ansvar for teknologi i Eika Gruppen siden 2013. Han har tidligere jobbet i konsulentbransjen, blant annet som administrerende direktør i Capgemini Consulting og partner i Ernst & Young. 

Simonsen er i dag styremedlem i Eika Forsikring, styreleder i Eika Kapitalforvaltning, og ved Forsvarets høyskole. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU.

– Han har ledet arbeidet med implementeringen av alle bankene våre over på Tietoevrys kjernebankløsning, som gjør at han er godt skodd for den jobben tidligere. For det er klart at teknologi og data vil bli veldig viktig. Og så har vi fullt fokus på banknære tjenester, som skal leveres fremover, sier Toft Karlsen til Bankshift om sin erstatter. 

Endringsvillig 

Selv mener Simonsen at Eika står sterkere enn noen gang. 

– Vi har en kompetent organisasjon med en god blanding av medarbeidere som har dyp innsikt i forretningsbehov og ledende teknologer. Dette gjør at vi evner å utvikle kvalitativt gode løsninger og tjenester på en kostnadseffektiv måte, sier han i en pressemelding.

Simonsen påpeker at teknologiområdet i banknæringen står overfor en akselererende utvikling.

– Som vi skal møte og utnytte på en offensiv måte. Dette fordrer at vi må være forberedt på å endre oss og være åpen for nye arbeidsmåter for å respondere på endringer i konkurrentbilde, kundeadferd og rammebetingelser, sier han.