ØKONOMISK KRIMINALITET

Økokrim etterforsker fiktiv lånevirksomhet

Økokrim starter etterforskning mot advokat som har drevet fiktiv lånevirksomhet.

Advokatfirmaet Bull Årstad i Stavanger, der advokaten jobbet.
Publisert

Økokrim har besluttet å etterforske mulige bedragerier begått av avdød advokat i Sandnes. Mistanken knytter seg til omfattende bedragerier i Sandnes- og Stavanger-området, mot flere fornærmede, det skriver Økokrim i en pressemelding.

Nyheten kommer etter at en partner i advokatfirmaet Bull Årstad i en årrekke har drevet en fiktiv lånevirksomhet, med advokatfirmaets navn som tilsynelatende sikkerhet. Mannen skal ha hentet inn penger fra Sandnes- og Stavanger-regionens velstående næringslivseiere, og tilbudt renter på 10-15 prosent. Omfanget skal være på rundt 600 millioner kroner.

– Økokrim har vært kjent med saken fra en tidlig fase, og har hatt fortløpende kontakt med Tilsynsrådet for advokatvirksomhet, uttaler Økokrim-sjef Pål Lønseth i pressemeldingen.

Økokrim kommer også til å involvere ressurser fra Sør-Vest politidistrikt i etterforskningen. Ut over dette har ikke Økokrim ytterligere kommentarer til saken på nåværende tidspunkt.

Advokaten sluttet i Bull Årstad ved årsskiftet, og det var da firmaet fant ut av hva han hadde drevet med. Advokatselskapet politianmeldte den tidligere partneren i slutten av mai, få dager senere døde advokaten.

Sandnes Sparebank har fortalt at advokaten var leder for kontrollkomiteen som ble utnevnt av styret i banken for ni år siden. Banken gjennomfører en intern gransking.