RESULTAT

Pengene renner ut av Huddlestock 

Andre kvartal endte med et underskudd på 18,8 millioner kroner. Hittil i år har Huddlestock tapt over 35 millioner. Nå melder selskapet at de søker partnere som kan være med og finansiere selskapet.

Huddlestock-sjef Leif Arnold Thomas er optimist tross nye tap.
Publisert Sist oppdatert

Etter fjorårets bonanza med tre oppkjøp og ett salg, har fintech-selskapet Huddlestock måttet trykke hardt på bremsen.

I februar måtte John Skajem forlate sjefsstolen. Han ble erstattet med Leif Arnold Thomas som direkte erklærte:  «Det er behov for å se videre på alt som heter kostnader og effektivitet i virksomheten. Det er ikke noe å lure på»

Da han la frem resultatet for første kvartal tidligere i år, ga han et bilde av kostnadskontrollen som var innført gjennom å fortelle BankShift at «alle utlegg må godkjennes av meg». 

Skritt i riktig retning

Selv om tapene fortsatt er store, mener Thomas at selskapet tar skritt i riktig retning.

– Effektene av det omfattende arbeidet vi har lagt ned i første halvår, er forventet å vise seg i andre halvdel av 2024 og inn i 2025, sier Thomas i børsmeldingen.

Gjennom fortsatt vekst innen hovedområdet Investment-as-a-service, lønnsom konsulentvirksomhet og en gradvis mer kontrollert kostnadsbase, er Thomas' kortsiktige mål å levere et EBITDA-resultat i pluss.

Dit er det fortsatt et stykke å gå.  I andre kvartal var det på minus 5,6 millioner kroner, en forverring fra kvartalet før da EBITDA-underskuddet endte på 3,8 millioner.

Inntekter i feil retning

Ytterligere et problem for Thomas å nå målet er at inntektene også har gått i feil retning hittil i år. I første kvartal var de på 20,6 millioner, i andre hadde de sunket til 18,4 millioner kroner.

Forklaringen ligger sannsynligvis i det faktum at «endringer i bemanningen førte til et svakere kvartal for konsulentvirksomheten». Den bidrar nemlig fortsatt med mesteparten av inntektene.

Selskapet melder imidlertid også at  Investment-as-a-service-området hadde en organisk vekst på syv prosent i kvartalet og at de gjentakende inntektene fra plattformen nå står for om lag 42 prosent av inntektene.

Søker etter partnere

Underskuddene gjør at selskapet nå er i ferd med å gå tom for penger. I rapporten kommer det frem at selskapet hadde litt over 10 millioner kroner på bok ved utgangen av andre kvartal. 

Det kommer også frem i rapporten at selskapet arbeider med å finne partnere som kan bidra med finansiering.

«Huddlestock er i en utviklings- og investeringsfase og er avhengig av en kontinuerlig tilførsel av likviditet. Det er ikke tatt noen formell beslutning om kapitalinnhenting per dags dato. Ledelsen er imidlertid sikker på at utviklingen viser verdier på en måte som gjør det mulig å hente inn ny kapital eller finne andre strategiske løsninger, noe selskapet har vist ved flere anledninger», skriver selskapet i rapporten.