KARRIERE

Richard Heiberg blir styreleder i den største eieren av sin gamle arbeidsgiver

Richard Heiberg ligger ikke på latsiden i pensjonisttilværelsen, og tar nå over som styreleder i Sparebankstiftelsen Hedmark etter Nils Arne Nordheim, som har ledet stiftelsen siden opprettelsen i 2015.

Konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg.

I sitt avskjedsintervju med BankShift fortalte tidligere mangeårig toppsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg, at han så frem til å bruke mer tid på sine hytter.

Helt frakoblet bankvesenet blir han likevel ikke. I tillegg til å være egenkapitaleier i sin tidligere arbeidsgiver privat, går han nå inn som styreleder i  Sparebankstiftelsen Hedmark, som eier 52,15 prosent av banken. Det er Stiftelsens generalforsamling som velger styremedlemmene.

På sett og vis returnerer Heiberg til en rolle han har hatt tidligere, ettersom han har ledet Sparebanken Hedmark både som styreleder og deretter administrerende direktør. Han ledet arbeidet med å gjøre om banken til en egenkapitalbevis-bank i 2015, som resulterte i opprettelsen av stiftelsen.  To år senere fusjonerte Sparebanken Hedmark med Bank 1 Oslo Akershus, og fikk sitt nåværende navn. 

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Stiftelsen støtter mange viktige prosjekter for regionen og er en viktig støttespiller for frivilligheten, sier Heiberg i en pressemelding.

Siden 2017 har stiftelsen gitt gaver for over 700 millioner kroner til idrett, friluftsliv, kultur, utdanning, næringsutvikling og humanitært arbeid i Hedmark. Totalt forvalter stiftelsen 11,7 milliarder kroner, noe som gjør den til en av landets største stiftelser.

– En storsatsning for Sparebankstiftelsen Hedmark er utdanning og kunnskap, ikke minst initiativet til etableringen av stiftelsen Innlandet Science Park hvor første avdeling åpner på Kongsvinger i mai i år, sier Heiberg-

På den samme generalforsamlingen ble Ida Dyreng valgt som nytt styremedlem. Dyreng er bosatt i Elverum og er daglig leder i Destinasjon Trysil. 

Styret i Sparebankstiftelsen Hedmark ser nå slik ut: 

  • Richard Heiberg – Styreleder
  • Hanne Sverdrup Dahl – Styremedlem
  • Marianne Olssøn – Styremedlem
  • Trond Hagerud - Styremedlem
  • Ida Dyreng – Styremedlem