RESULTAT

SB1 Østfold Akershus når sine mål til tross for nedgang i EK-avkastning og resultat

Banken ser en spesielt sterk utlånsvekst i bedriftsmarkedet, og ser frem mot et løft for standardmetode-bankene neste år.

Administrerende direktør Arild Bjørn Hansen i Sparebank 1 Østfold Akershus.
Publisert

Sparebank 1 Østfold Akershus ser en nedgang i resultat etter skatt og egenkapitalavkastning dette kvartalet, til tross for en økning i brutto utlånsvolum og generell utlånsvekst.

Bankens egenkapitalavkastning for kvartalet endte på 11,9 prosent, ned fra 13,3 prosent året før. Resultat etter skatt var 131 millioner kroner, en nedgang fra 140 millioner kroner i samme periode i fjor. Ren kjernekapital ligger stabilt på 17,7 prosent.

Til tross for nedgangen, når konsernet sine uttalte mål om en egenkapitalavkastning på minimum 10 prosent og en ren kjernekapitaldekning på minimum 16 prosent, med god margin.

12 måneders utlånsvekst i bedriftsmarkedet var spesielt sterk, med en økning på 17,4 prosent.

– Den reduserte reisetiden mellom Oslo og vår region har ikke bare økt tilgjengeligheten, men også styrket forbindelsen mellom beboerne i regionen og de økonomiske mulighetene som hovedstaden har å tilby, sier Arild Bjørn Hansen, administrerende direktør i  SB1 Østfold Akershus, i børsmeldingen.

Banken ønsker ny standardmetode ønskes velkommen som følge av Basel IV, og mener dette vil bedre rammebetingelsene og redusere konkurranseulempene som standardmetodebankene i dag har sammenlignet med IRB-bankene. 

«Det er viktig at norske myndigheter jobber for at implementeringen skjer så tidlig som mulig», heter det i børsmeldingen.

Banken venter fortsatt på tilbakemelding på siste SREP fra Finanstilsynet. Rammene knyttet til kapitaldekning vil bli revidert når endelig svar fra Finanstilsynet foreligger.

Sparebank1 Østfold Akershus i andre kvartal

Et knippe nøkkeltall fra rapporten for andre kvartal. Tilsvarende tall i samme periode i fjor i parentes.

🔴 Egenkapitalavkastning: 11,9 % (13,3 %) 

🟢 Brutto utlånsvolum: 36,8 mrd. (34,7 mrd.) 

🔴 Kostnadsprosent: 43,6 % (41,5 %) 

🔴 Resultat etter skatt: 131 mill. kr (140 mill. kr) 

🟡 Tap: 1 mill. kr (1 mill. kr)

🟢 Netto renteinntekter: 407 mill. kr (383 mill. kr) *

🟢 Netto rentemargin: 1,93 % (1,94 %) 

🟡 Ren kjernekapital: 17,7 % (17,9 %) *

🟢 Innskuddsdekning: 87,1 % (86,4 %) *

* tall for første halvår