RENTER

Sbanken trosser ekspertenes spådommer og kutter boliglåns­renten: – Står på egne bein

Sbanken setter ned boliglåns­renten, og varsler større oppdatering av appen.

Sbanken-sjef Øyvind Thomassen.
Publisert Sist oppdatert

Etter den storstilte flyttingen av Sbanken over til DNB sine systemer, og den påfølgende klagestrømmen fra kunder, tas det nå grep.

Denne uken setter Sbanken ned boliglånsrenten med 0,15 prosentpoeng. Rentekuttet gjelder både nedbetalingslån og rammelån. Det bekrefter bankkonseptet på egne nettsider.

– Vi har påført kundene våre mange endringer de ikke har bedt om. Nå må vi slutte å snakke, og begynne å levere. Vi ønsker å være konkurransedyktige, og gi tilbake til de kundene som har vist en form for lojalitet. Det er litt kvittering tilbake til kundene, sier Sbanken-sjef Øyvind Thomassen til BankShift.

Rentekuttet trer i kraft 23. april for kunder som allerede har lån i banken. Det legges i meldingen ikke skjul på at dette er et grep for å tiltrekke seg nye kunder, og det skrives at kuttet kun er «det første trekket».

Endringer i appen

I samme melding lover Sbanken også den første større oppdateringen av appen, som har blitt helt ny siden flyttingen til DNBs systemer. 

– Sbanken er 100 prosent digital. Vi tror selv at det er viktig å satse alt på app og bli ekstremt gode på det. Vi la ned nettbanken, og vi skjønner at det skaper et savn. Endringer i seg selv er ikke så gøy, vedgår Thomassen.

Endringene som kommer i appen denne uken, dreier seg om internasjonale betalinger - først i Europa, og noe på ren navigasjon. I forrige uke ble det også gjort en del på fondssidene.

– Og så jobber vi kontinuerlig med små forbedringer, sier Thomassen.

Bruker ikke tid på styringsrenten

Sbanken hadde fra før blant markedets laveste boliglånsrenter. Etter kuttet tilbyr Sbanken en effektiv rente på 5,45 prosent ved 60 prosent belåningsgrad. Ved 85 prosent belåningsgrad får man en effektiv rente på 5,85 prosent.

Rentekuttet kommer til tross for at stadig færre stor på nedjustering av styringsrenten i år. Så sent som mandag morgen sendte Sparebank 1 Markets ut en pressemelding med spådom om rentekutt først i 2025.

Det forklares blant annet med at prisveksten i Norge fortsatt er godt over målet, mens kronekursen ser ut til å svekke seg videre. I tillegg ble lønnsoppgjøret høyete enn det Norges Bank la til grunn i sine prognoser, mens produktivitetsveksten i norsk økonomi er nær null.

– Vi har ikke brukt så mye tid og krefter på det. Det kommer oppdateringer fra sjeføkonomer her og der, også fra eget konsern. Det er så mye vi ikke har kontroll på. Det viktigste for oss er at vi skal ha en god rente og gi tilbake til kundene. Rentekuttet kommer når det kommer. Dette står på egne bein.