SOMMERSPALTEN

– Ser på kryptovaluta som en religion, og det kan man ikke diskutere

Senioranalyiker for Nordic Credit Rating, Geir Kristiansen, er spesielt stolt over hvor NCR har kommet. – Det desidert ledende norske og nordiske ratingbyrået.

Senioranalytiker Geir Kristiansen i Nordic Credit Rating.
Publisert

Velkommen til BankShifts sommerspalte. Her vil du bli bedre kjent med noen av bransjens mest kjente fjes, som svarer på spørsmål som hvilke konkurrenter de hater å tape til, og hva de drømte om å bli da de var yngre. Spalten vil publiseres gjennom hele juli.

Denne gang er det analytiker Geir Kristiansen i Nordic Credit Rating (NCR) sin tur. Kristiansen har jobbet som analytiker i diverse stillinger og aktører gjennom sin karriere, før han kom til NCR i 2018. Han er utdannet siviløkonom fra BI og Cand merc fra NHH.

– Er det Norgesferie, utenlandsferie eller ingen ferie i år?

– Vi skal til Filippinene i år. Det er fortsatt et billig ferieland, når man først har kommet seg dit. Vi skal besøke slektninger der og det blir en blanding av byferie og strandferie.

– Hva gjør du for å koble av?

– Jeg kobler best av når jeg går tur med hunden i skogen eller når jeg leser en god bok om kvelden.

– Hva er du mest stolt av at dere har fått til så langt i år?

– Jeg er stolt over at NCR er det desidert ledende norske og nordiske ratingbyrået i 2024 målt i antall nye ratinger innenfor våre segmenter. Vi har hatt ca 60% markedsandel i Norden de siste 12 månedene.

– Du får tilgang til en valgfri sum fra Oljefondet, hva ville du brukt pengene på?

– Der er det mye å velge mellom, så det blir nok ikke til skattelettelser. Jeg synes det er for lite fokus på innemiljøet på skolene, som jeg har inntrykk av er like dårlig som da jeg gikk på skolen. Foreslår å bruke noen milliarder på å oppgradere skolebyggene.

– Har du kjøpt kryptovaluta i løpet av våren?

– Jeg ser på krypovaluta som en religion, og det kan man ikke diskutere.

– Du har fått muligheten til å reise tilbake i tid og ta et nytt karrierevalg. Hva ville du valgt da?

– Det kan være morsomt å drive med kontrafaktisk historieskrivning, men når jeg grubler over slikt mister jeg fort troen på fri vilje. Vi tar de valgene vi må ta.

– Hva er en bok alle bankfolk bør lese?

– Jeg tror at bankfolk leser nok faglitteratur og vil foreslå å utvide perspektivet med Celinés «Død på Kreditt» eller Steinbecks «Vredens druer».

– Hvilken konkurrent er det ekstra surt å tape terreng til?

– Det var surt å se det tyske byrået vokse i Norge for noen år siden.

– Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn. 

 – Stolt, men utflyttet bergenser og Brann-supporter. Traff min filippinske kone for 24 år siden da jeg jobbet i Asia og har to barn i begynnelsen av 20-årene.