SAMARBEID

Signerte avtale med Kinas sentralbank

Norges Bank signerte en intensjonsavtale med hensikten å stryke samarbeidet med Kina gjennom utveksling av informasjon på temaer som økonomisk utvikling og finansiell stabilitet.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache signerte søndag intensjonsavtalen med sentralbanken i Kina.
Publisert

Statsminister Jonas Gahr Støre er for tiden på besøk i Kina for å markere 70 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Kina. I forkant av besøket har statsministeren påpekt at det er flere områder man ønsker å samarbeide med Kina på.

I den sammenheng har Norges Bank også gått i møte med Kina. Under møtet hos Bank for International Settlements (BIS) søndag 8. september signerte Norges Bank og People's Bank of China en intensjonsavtale om samarbeid (Memorandum of Understanding).

– Hensikten med intensjonsavtalen er å styrke samarbeidet gjennom utveksling av informasjon knyttet til spørsmål av viktighet for begge sentralbankene, eksempelvis om tema innen økonomisk utvikling og finansiell stabilitet, skriver Norges Bank.

Intensjonsavtalen ble signert av sentralbanksjef Ida Wolden Bache og Pan Gongs-heng, sentralbanksjef i People's Bank of China.