ARBEIDSMILJØ

Sjakkeliten på plass hos SR-Bank: – Rigget til sjakkfest

Sparebank 1 SR-Bank er arena for Norway Chess Tournament 2024 og byr opp til fest, men lover en «normal arbeidsplass på dagen».

TV 2s studio, midt i inngangspartiet til Sparebank 1 SR-Bank.
Publisert Sist oppdatert

For tredje år på rad fungerer Sparebank 1 SR-Banks lokaler som arena for Norway Chess Tournament. Turneringen starter mandag 27. og varer til og med fredag 7. juni, der Mgnus Carlsen starter ballet. 

– Da jeg kom på jobb i morges, ble jeg møtt av store sjakkbrikker som dekorerte kontorene våre. Kontoret er blitt omgjort til et TV-studio som sender den verdenskjente Norway Chess Tournament globalt. Hundre millioner av sjakkentusiaster verden over vil følge turneringen, skriver konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer, som forrige uke meldte sin avgang, da hun begynner i Telenor 1. desember. 

Hun skriver videre at man setter pris på at tureningen, igjen, har valgt å legge arenaen til Sparebank 1 SR-Bank. Kommunikasjonsdirektør i banken, Øyvind Knoph Askeland forteller at banken er imponert over hva turneringen får til, og at det er derfor man også ønsker å være en arena.

– Vi har samarbeidet med Norway Chess-organisasjonen om turneringen i noen år nå, og er imponert over det de klarer å få til gjennom turneringen her i Stavanger. Vi ønsker å støtte opp om dette gjennom å være vertskap for turneringen, sier Askeland til BankShift.

– På den måten får også folkene i SR-Bank delta i det som omtrent er blitt en sjakkfestival om kvelden, samtidig som Finansparken fungerer som en normal arbeidsplass om dagen, legger han til.

Lik pris for kvinner og menn

Årets turnering er første gang der kvinner og menn har lik pengepremie, noe Fasmer er stolt over å kunne være en del av.

– Det er fantastisk hvordan Norway Chess klarer å hente det sterkeste feltet innen sjakk i verden, hvert år, her i Stavanger. Nå både menn og kvinner. Og jeg er virkelig stolt over at Sparebank 1 SR-Bank og Finansparken nok en gang har blitt valgt som arena for turneringen, sier Fasmer.

Og om de ansatte ikke kunne så mye om sjakk fra før av, blir det lagt til rette for sjakk til en hver tid på kontorene i Stavanger.

– Det blir mye sjakk i Finansparken de neste dagene. Nå er det rigget til sjakkfest, med spillområde i auditoriet og studio i første- og andreetasje i bygget. Vi har også satt ut sjakkbrett i de ulike etasjene, slik at medarbeiderne kan spille et parti om de ønsker det. Vi kan også delta under selve partiene når de begynner på ettermiddagen, sier Askeland.