FUSJON

Sør og Vest dropper region­modellen – blir Sparebanken Norge

Storfusjonen skal bli til landets første landsomfattende sparebank.

Banktoppene Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest og Geir Bergskaug i Sparebanken Sør slår sammen sine virksomheter.
Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Det vakte oppsikt da Sparebanken Vest etter noe om og men sikret seg varemerket «Sparebanken Norge» i vinter. Nylig ble det også kjent at banken med hovedsete i Bergen slår seg sammen med Sparebanken Sør, og nå er planen bak det hele avslørt:

De to bankene satser nasjonalt under navnet Sparebanken Norge.

Navnevalget ble vedtatt av styrene til de to bankene fredag formiddag. Det skriver Dagens Næringsliv, som omtalte nyheten først.

– Med utgangspunkt i våre baser i Kristiansand og Bergen skal vi bygge en nasjonal sparebank, sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth til avisen.

Den fusjonerte banken blir dermed den eneste av sitt slag her til lands. Det har tidligere vært èn landsomfattende sparebank i Norge, nemlig Sparebanken Nor, som nå er en del av forretningsbanken DNB.

Satsingen vil etter alt å dømme la vente litt på seg, ettersom fusjonen mellom Sør og Vest ikke vil være formelt på plass før i løpet av første halvår 2025.

Den nasjonale satsingen til Sør og Vest er den seneste utviklingen i en bølge av bankfusjoner her til lands.

Blant annet er den nye storbanken Sparebank 1 Sør-Norge nylig dannet, og administrerende direktør Inge Reinertsen har uttalt at det skal bli den største sparebanken i landet.

Alliansen som banken er en del av har også nylig søkt om varemerket Sparebank 1 Norge, noe BankShift nylig avslørte.