KJERNEBANK

Sparebanken Øst og Tietoevry inngår ny avtale: – Vi vil fortsette å utfordre Tietoevry

Avtalen mellom Sparebanken Øst og Tietoevry forlenges – men partene sier ikke noe om lengden på den nye avtalen.

Administrerende direktør i Sparebanken Øst, Pål Strand.
Publisert Sist oppdatert

Sparebanken Øst og Tietoevry Banking har inngått ny avtale om leveranse av en komplett løsningsportefølje, inkludert kjernebank, kort - og betalingsløsninger samt sikkerhets-, antihvitvask- og onboardingsløsninger. Partene oppgir ikke hvor lenge avtalen gjelder. Sparebanken Øst er en del av Frendgruppen som ser etter et felles kjernebanksystem.

Avtalen bygger videre på tidligere avtaler mellom partene og skal bidra til at Sparebanken Øst forbedrer effektiviteten og kvaliteten i sin virksomhet, det skriver Sparebanken Øst i en børsmelding.

Sentralt i den nye avtalen er også migrering til en ny og moderne kjernebankløsning som skal gjøre det enkelt og effektivt for Sparebanken Øst å integrere med nye løsninger i fremtiden.

– Vi vil fortsette å utfordre Tietoevry slik at banken kan skape en mer effektiv arbeidshverdag for bankens ansatte og styrke kundeopplevelsene samtidig som bankens økonomiske prestasjoner kan forbedres, uttaler administrerende direktør i Sparebanken Øst, Pål Strand, i børsmeldingen.

I en pressemelding uttaler administrerende direktør for Tietoevry Banking, Klaus Andersen, at de er veldig stolte over å utvide og forlenge vårt langsiktige samarbeid med Sparebanken Øst

– Vi skal migrere Sparebanken Øst til vår moderniserte teknologiplattform, noe som gir større effektivitet, skalerbarhet og raskere time-to-market for nye tjenester. Samtidig har vi høye krav til sikker og stabil drift av løsningene, uttaler Andersen.