FUSJON

Sparebanken Vest og Sparebank Sør fusjonerer

Sparebanken Vest og Sparebank Sør fusjonerer

Konserndirektør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest og konserndirektør Geir Bergskaug i Sparebanken Sør.
Publisert Sist oppdatert

Styrene i Sparebanken Sør og Sparebanken Vest har i dag vedtatt en plan for sammenslåing av bankene og vil med dette danne Norges ledende sparebank. Det nye finanskonsernet vil bli Norges største sparebank med en samlet forvaltningskapital på 517 milliarder kroner og brutto utlån på 429 milliarder, inklusive Brage Finans AS, det skriver Sparebanken Vest i en børsmelding.

I meldingen skriver bankene at de lenge har vært nære samarbeidspartnere med felleseide produktselsskaper og kjenner hverandre godt. Dette danner et godt utgangspunkt for en vellykket sammenslåing av to likeverdige parter som kjennetegnes av effektiv drift med lav kompleksitet.

Den nye banken vil videreføre og styrke sitt bidrag til at Frendegruppen blir den mest attraktive partneren for uavhengige sparebanker.

– I over 200 år har Sparebanken Sør og Sparebanken Vest spilt en viktig rolle i utallige lokalsamfunn. Begge bankene er resultat av en rekke sammenslåinger og har gjennom generasjoner bidratt til vekst, aktivitet, arbeidsplasser og økonomisk trygghet for personkunder og bedrifter. Vi danner nå Norges største sparebank som basert på sparebankidéen vil ha et sterkt utgangspunkt for å møte fremtidig konkurranse og utvikling i finansiell sektor. Den nye banken blir en offensiv og sterk aktør med ledende lønnsomhet, forankret i hele Sør- og Vest-Norge, uttaler Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest.

Han fortsetter som konsernsjef i det sammenslåtte konsernet, mens nåværende styreleder i Sparebanken Sør, Knut Ruhaven Sæthre, blir styreleder. Nåværende konsernsjef i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug, trer inn som styremedlem.

 Sammensettingen av konsernledelsen vil bli besluttet i forkant av gjennomføring av sammenslåingen. Det vil tilstrebes en balansert representasjon fra dagens to banker i alle sentrale organer.

Styret i Sparebanken Sør har i samråd med styret i Sparebanken Vest besluttet at den nye bankens hovedkontor i Kristiansand vil gjennomgå en full ombygging og modernisering og bli et fremtidsrettet bygg for medarbeidere og kunder.