FORENIGSAVTALER

Spiten om jumboplass: – Opprørt og lei meg

DNBs avtale med Norsk Sykepleierforbund havnet på  jumboplass – personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, mener banken er best på  foreningsavtaler på boliglån over 2 millioner.

Leder for personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten. Her fra Boligkonferansen i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Norsk Sykepleierforbunds (NSF) boliglånsavtale med DNB kom dårligst ut i en undersøkelse Renteradar utførte og som er presentert i E24. I etterkant har DNB gått til tidsskriftet Sykepleien for å kommentere undersøkelsen.

– Jeg for min del ble opprørt og lei meg, for det er ikke vår opplevelse i det hele tatt at DNB er dårligst i foreningsmarkedet, sier leder for personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, til Sykepleien.

Det er bankene Nordea, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, SpareBank 1 Østlandet, SpareBank 1 SMN og DNB som er med i oversikten fra Renteradar. Felles for bankene er at alle har avtaler med fagforeninger.

– I kommentarfeltet på sykepleien.no skriver mange at de har funnet bedre tilbud i andre banker?

– Det har jeg vanskelig for å tro. Vi må huske på at det er forskjell mellom foreningsavtaler og personmarkedet ellers. Når det gjelder prisene som er varslet fremover, er NSF-avtalen best blant foreningsavtalene på boliglån over 2 millioner, svarer Blekeli Spiten.

– Flere sykepleiere viser til at privatkunder får bedre vilkår enn dem som er med i fagforbund?

– Det er viktig at medlemmene husker på helheten i avtalene NSF har når de sammenlikner vilkår. Vi har også forsikringsavtale med NSF, men det er boliglån som ofte får størst oppmerksomhet. Vi og andre banker konkurrerer hardt om kundene, og det er til kundens fordel. Denne saken viser likevel klart og tydelig hvor uoversiktlig 2023 var for lånekunder, sier  Blekeli Spiten til  Sykepleien.

Renteradar har hentet tallene fra Finansportalen.