FINTECH
Stacc fortsetter å kjøpe seg til nordisk fintech-posisjon
Ett år etter at den nordiske oppkjøpsjakten ble satt i gang, har Bergen-selskapet som utvikler teknologi for banker og finansaktører funnet sitt første danske bytte.
F.v: Stian Pedersen (CFO, Stacc), Henna Raknes (COO, Stacc), Jakob Lykke Hansen (CEO, Bytelab), Geir Nordrik (CEO, Stacc), Fredrik Myhre (Forretningsutvikler Asset Finance Stacc).
Foto: Presse
Helt siden Stacc ble etablert i 2016, har selskapet hatt en tydelig ambisjon om å bli en internasjonal softwareleverandør for bank- og finansnæringen.
For ganske nøyaktig ett år siden gikk startskuddet for selskapets nordiske ekspansjon, gjennom oppkjøpet av det svenske faktura- og inkassoselskapet The Farm Interactive. I sommer utvidet de porteføljen da de overtok boliglånselskapet Stoer Technologies fra Söderberg & Partners, også det i Sverige.
Nå har Stacc slått til igjen, denne gangen i Danmark. Selskapet sluker hele Bytelab, som opererer innen såkalt «asset finance»; et samlebegrep for andre typer finansieringshjelp enn klassiske lån. Leasing av bil er et typisk eksempel, og er et segment Bytelab har vokst i.
– Stacc sin strategi om å levere modulære løsninger til våre kunder står fast, sier Geir Nordrik, administrerende direktør i Stacc, i en pressemelding.
– Løsningen til Bytelab er 100 prosent komplementær til Stacc sin eksisterende produktportefølje, og styrker den totale leveransekapasiteten vår. Sammen med Bytelab dekker vi nå hele verdikjeden innen bilfinansiering, leasing, flåtestyring og equipment finance.
Første steg
At Stacc jaktet fotfeste i Danmark, var ingen hemmelighet. I vår inngikk selskapet et strategisk samarbeid med SDC, som er en av tre danske leverandører av kjernebanksystemer.
– Stacc har et av Nordens største kompetansemiljøer innenfor utvikling av løsninger for finansiell analyse og rådgivning og det er gledelig å oppleve at vi de siste årene har styrket vår posisjon som leverandør i flere nordiske land, sa Nordrik i den sammenhengen.
Utvidelsen stanser imidlertid ikke der. Både Stacc og Bytelab har lenge tenkt større, og sammen ser de nå mot Europa. Veien dit vil være basert på satsingen innen «asset finance».
– Å bli markedsledende i Norden innen «asset finance» er det første steget. Det er naturlig å tenke at ekspansjon mot kontinental-Europa vil skje med utgangspunkt i «asset finance»-satsningen som vi nå styrker betraktelig gjennom å slå oss sammen med Bytelab, sier Nordrik.
Fra bilforhandlere til banker
Han vedgår at dette markedet har vært i stor endring de seneste årene, men tror like fullt at Stacc bare så vidt er i gang.
– Stacc skal være en del av svaret for bilforhandlere, leasing – og finansieringsselskaper, samt banker som ønsker å tilby førsteklasses kundereiser og automatiserte prosesser, samt fleksible IT-løsninger som utvikles i takt med markedet og kundebehov, sier Nordrik.
Sikrer målet gjennom oppkjøp
Tidligere har Nordrik sagt til Shifter at omsetningen for inneværende år skulle nærme seg 270 millioner kroner, mot fjorårets 220.
Det kan se ut til at han har vært noe beskjeden. Oppdaterte anslag fra Stacc sier at selskapet styrer mot en omsetning på en kvart milliard i år, men det er før oppkjøpet av Bytelab. Det danske selskapet som ble startet i 2001 består av 24 ansatte og forventer å omsette for omkring 36 millioner norske kroner i 2023.
Overfor Finansavisen varsler Nordrik derimot at resultatet før skatt vil være noe svakere enn fjorårets 15,9 millioner kroner grunnet tunge investeringer og onboardingprosesser. Han forventer imidlertid at veksten vil skyte fart igjen fra nyåret.
Få gratis nyhetsbrev
Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.