OPPKJØP

– Sterkere konkurranse i det norske bankmarkedet har ikke påvirket oppkjøpet

Oppkjøpet av Carnegie er ikke påvirket av flere nasjonale sparebanker, ifølge DNB-sjef Kjerstin Braathen.

Finansdirektør i DNB, Ida Lerner, Christian Begby, leder for Carnegie Norge og konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen, på vei inn til pressekonferanse mandag formiddag.
Publisert Sist oppdatert

BankShift kommer tilbake med mer!

Nesten på årsdagen til at Sparebank 1 SR-Bank annonserte sin fusjon med Sparebank 1 Sørøst-Norge og ble til den største, norske sparebanken, melder DNB at banken kjøper den nordiske investeringsbanken Carnegie

– Er oppkjøpet påvirket av den sterkere konkurransen i den norske markedet?

– Nei, sterkere konkurranse i det norske bankmarkedet har ikke påvirket oppkjøpet. Vi har vært en nordisk aktør over tid og har ambisjoner om å styrke oss i Norden. Carnegie er en perfekt match for å gjøre det, svarer konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen, til BankShift.

Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge fusjonerte den første oktober i år og ble til Sparebank 1 Sør-Norge. Banken ble dermed det største sparebanken i Norge og den tredje største banken i landet. 

28. august i år annonserte Sparebanken Vest og Sparebanken Sør sine fusjonsplaner. Den fusjonerte banken bli overtar posisjonen til Sparebank 1 Sør-Norge som landets største sparebank-