RESULTAT

Sterkt andrekvartal gir halvår i pluss for KLP

KLP Konsernet leverer godt i andrekvartal, og får selskapet i pluss gjennom første halvår av 2024.

KLP-bygget på Barcode i Oslo
Publisert

KLP Konsern er et gjensidig forsikringsforetak, som blant annet inneholder KLP Banken, som tidligere har kommet ut med sitt kvartalsresultat.

For konsernet ble det et godt kvartal, som retter opp halvåret etter et litt svakere første kvartal. Resultat etter skatt kom på 953 millioner kroner i kvartalet, en sterk kontrast til -373 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Det betyr at KLP også ser grønne tall for halvåret, da man leverer et resultat etter skatt på 179 millioner kroner, en oppgang fra -2.756 millioner kroner første halvår i fjor.

Resultat fra forsikringstjenester kom på 191 millioner kroner i kvartalet, noe som hjelper resultatet betydelig. Tilsvarende periode i fjor hadde et forsikringsresultat på -120 millioner kroner.

Netto investeringsinntekter øker også kraftig, fra 4.8 milliarder kroner, til 13,6 milliarder kroner i kvartalet. Netto forsikringstjenester og finansielt resultat kom på 1.501 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 411 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Ved utgangen av andre kvartal 2024 hadde KLP en forvaltningskapital på 1.079 milliarder kroner, en økning på 123 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor.