AKSJESALG

Straks klar for Sparebank 1 – selger eierandelen i Frende

Sparebanken Sogn og Fjordane selger seg ut av Frende-samarbeidet og får en gevinst på nærmere 150 millioner kroner.

Administrerende direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane, Trond Teigene.
Publisert Sist oppdatert

Sparebanken Sogn og Fjordane selger seg ut av Frende-samarbeidet i forberedelse til å bli en Sparebank 1-bank.

Eierne av Frende Holding ble i dag enige med Sparebanken Sogn og Fjordane om kjøp av 667.683 aksjer i Frende, tilsvarende 9,88 prosent av aksjene i selskapet, til kurs på 768,80 kroner per aksje. 

Aksjene fordeles pro rata på de øvrige aksjonærene i Frende.

Frende Holding eies av flere sparebanker, med Sparebanken Vest, Sparebanken Sør og Sparebanken Øst som de største. Sparebanken Sogn og Fjordane var fjerde største aksjonær før salget.

Sparebanken får en gevinst på salget tilsvarende 148 millioner kroner, som blir regnskapsført neste kvartal. Det kan komme godt med i konverteringsprosjektet.

Sparebanken Sogn og Fjordane blir en Sparebank 1-bank i begynnelsen av november og forlater dermed Frende-samarbeidet. Av kvartalsrapporten for andre kvartal kunne man tydelig se at det har kostet for banken å bli en Sparebank 1-bank.

– Akkurat nå har vi økte kostnader knyttet til konverteringsprosjektet i samband med at vi skal bli en Sparebank 1-bank. Skiftet fører til doble kostnader i akkurat denne perioden. Det er noe vi har budsjettert med, forklarte finans- og økonomidirektør Frode Vasseth til BankShift.

I alt har de estimert at prosjektet vil koste rundt 60 millioner kroner innen Sparebank 1 Sogn og Fjordane henger på bankveggen i starten av november i år. Til nå er det brukt rundt 30 millioner kroner, og banken går med andre ord i pluss etter aksjesalget i Frende.

LES OGSÅ: