Tidligere børsdirektør blir styreleder i Folkeinvest

Bente A. Landsnes ble valgt inn i styret til folkefinansieringsselskapet i april. Nå tar hun over som styreleder-

Bente Landsnes blir ny styreleder i Folkeinvest. Her foran sin tidligere arbeidsplass – Oslo Børs.
Publisert

– Norge trenger vekst i næringslivet og det er begrensede muligheter for unge selskaper å få synlighet og tilgang til finansiering. Folkeinvest har en plattform hvor grundere og investorer kan møtes på et tidlig tidspunkt, en unik og transparent møteplass, sier Bente Landsnes i et blogginnlegg publisert på Folkeinvests hjemmesider og legger til:

– Jeg ser frem til å bidra til å gjennomføre strategi og videreutvikling av Folkeinvest, sammen med engasjerte ansatte, eiere og resten av styret.

Planen var klar

Allerede da Landsnes ble valgt inn i styret tidligere i år, var planen å overta som styreleder etter Finn Haugan. Tidspunktet for å gjennomføre skiftet kom raskt, blant annet fordi Haugan fått mer å gjøre i andre roiller. 

Bank og finans løper som en rød tråd gjennom Landsnes yrkeskarriere. I 1996 ble hun assisterende banksjef og banksjef i Sparebanken Nor, før hun gikk inn i rollen som konserndirektør i Gjensidige Nor og senere i DnB. 

I 2006 ble hun utnevnt som administrerende direktør ved Oslo Børs og konsernsjef i Oslo Børs VPS Holding. Hun var da første kvinne som inntok stillingen i børsens 200 år lange historie. Hun var børsdirektør i 13 år, før hun pensjonerte seg i 2019. 

Siden den gang har hun innehatt en rekke styreverv i flere norske og internasjonale selskaper.

Fornøyd med valget

Administrerende direktør i Folkeinvest, Øyvind Fries, er godt fornøyd med ansettelsen av Landsnes som ny styreleder.

– Bente har lang og bred erfaring fra norsk bank- og finansbransje, som er svært verdifullt for Folkeinvest. I tillegg har hun en sterk integritet, som gir gode forutsetninger for jobben. Jeg ser frem til å samarbeide tett med Bente og resten av styret, og mener at vi nå er godt rustet for å ta Folkeinvest enda et skritt videre, sier Fries i blogginnlegget.

Styret i Folkeinvest består ellers av Sverre Konrad Nilsen, Håvard Johannes Olstad, Elisabeth Haug, Glenn Sæther og Signe Helliesen