LEDELSE

To av ni er kvinner i ledergruppen til nye Skagerrak Sparebank: – Begrenset å plukke av

Skagerrak Sparebank, Andebu Sparebank og Larvikbanken går sammen under én fane fra 1. februar. Nå er ledergruppen satt. – Det blir en sammensetning som først og fremst baserer seg på kompetanse, sier administrerende bankdirektør Jan Kleppe.

Fra venstre: Administrerende banksjef Børre Grovan i Andebu Sparebank, administrerende banksjef Jan Kleppe i Skagerrak Sparebank og administrerende banksjef Joachim Steinsett i Larvikbanken.
Publisert Sist oppdatert

Nye Skagerrak Sparebank får en ledergruppe bestående av ni personer, satt sammen av representanter fra alle de tre bankene som nå fusjonerer. Det skriver banken på egne hjemmeisder.

Posisjonene er fordelt etter størrelse på bankene, der Skagerrak får fire, Larvikbanken tre, mens Andebu må nøye seg med to i ledergruppen. Samlet består ledergruppen av syv menn og to kvinner.

– Det er litt som oppstår når du har tre grupper som skal bli til én. Det blir en sammensetning som først og fremst baserer seg på kompetanse. Så er det vurderinger med hvor stor den skal være. Den vi etablerer nå, er en relativt stor ledergruppe som baserer seg først og fremst på kompetanse og erfaring. Og så er det noen bytteforhold og sånne ting når tre går sammen - med et snev av politikk, sier administrerende bankdirektør Jan Kleppe til Bankshift.

Han blir sittende som toppsjef i Skagerrak Sparebank etter sammenslåingen. Administrerende bankdirektør i Larvikbanken, Joachim Steinsett, får rollen som viseadministrerende direktør, mens den tredje toppsjefen, Børre Grovan i Andebu Sparebank, får ansvaret for økonomi og administrasjon.

Den øvrige ledelsen blir:

  • Siw Mediaas (HR-sjef). Hun er i dag leder for personmarked og salgsleder i Skagerrak Sparebank.
  • Anita Ekeberg Gibbons (direktør privatmarked). Hun beholder jobben hun har hattt i Larvikbanken.
  • Joakim Fjellvang Hanssen (direktør bedriftsmarked). Kommer fra samme stilling i Skagerrak Sparebank.
  • Jan Erling Kvisvik (sjef for marked og kommunikasjon). Han kommer fra jobben som markedssjef i Larvikbanken.
  • Pål Fredrik Andersen (direktør dagligbank). Han er i dag banksjef HR og forretningsutvikling i Skagerrak Sparebank.
  • Bjørnar Skatvedt (direktør risk og compliance). Han er i dag økonomisjef i Andebu Sparebank.
  • – Så er det dessverre slik i bank, at det er færre kvinnelige toppledere enn menn. Det er begrenset å plukke av. Vi har bra med kvinner på nivået under, og vi skal jobbe aktivt for å få flere opp, sier Kleppe.

    – Hvor tungt ble kjønnsbalanse vektet i arbeidet med å sette sammen ledergruppen?

    – Det hadde ikke gått an å ikke ha kvinner. Heldigvis hadde vi noen, og de som kommer inn nå har den nødvendige tyngden og erfaringen. Det har først og fremst vært kompetansedrevet. Det har vært førende. Men vi hadde ikke kunne komme i 2024 med en ledergruppe uten kvinner.

    Kleppe ønsker ikke å kommentere noe rundt øvrige mangfoldskriterier, som etnisitet eller alder.

    Han forteller at det aldri ble vurdert å hente kompetanse utenfra i denne runden.

    – Vi måtte spille med de kortene vi hadde, og har ikke vurdert å styrke den delen av banken ytterligere.