FASTRENTE

To av tre storbanker snur og setter opp fastrenten igjen etter kun én uke

For vel en uke siden satte både Nordea og DNB ned fastrentene på boliglån. Nå er disse satt opp igjen, med henvisning til markedsrenten. KLP, som kuttet for kun to dager siden, vedgår at betingelsene kan forandre seg fort.

Jorunn Ygre Storjohann, direktør personmarked i KLP Banken.
Publisert Sist oppdatert

I starten av forrige uke meldte først Nordea og deretter DNB at de satt ned fastrenten på sine boliglån til nivåer som tilsvarer opptil seks kutt i styringsrenten.

Etterpå har flere økonomer gått ut og anbefalt kundene å binde renten. Nordea meldte tidlig om en syvdobling av interessen for produktet.

Nå har begge storbankene snudd, og satt opp renten igjen - riktignok til noe lavere nivåer enn for to uker siden. Nyheten ble først meldt av NRK

Til kanalen forteller pressesjef i Nordea, Cathrine Graff, at justeringen kommer som følge av en markant økning av markedsrentene i forrige uke.

– Fastrente følger markedsrentene tett og endres ofte veldig fort, sier Graff.

KLP er en tredje aktør som for kun to dager siden fulgte etter Nordea og DNB, og satte ned sine fastrenter. 

– Snur også dere i døra?

– Vi vurderer dette løpende. Fastrenten er noe som justeres langt hyppigere enn den flytende. Vi følger markedet og gjør våre vurderinger, sier Jorunn Ygre Storjohann, direktør personmarked i KLP Banken til BankShift. 

Hun er påpasselig med å ikke forskuttere noe som helst.

– Så det gjelder å hive seg på?

– Det kan man si, betingelsene kan forandre seg fort.

– Hvor ofte har dere justert fastrentene tidligere?

– Det er vanskelig å si. Noen ganger ofte, noen ganger sjelden.