EKSPANSJON

Tolga-Os klar for åpning på Hamar

Den tradisjonsrike lokalbanken brukte ikke lang tid på å finne lokaler og folk, og åpner ny filial 1. oktober. 

Administrerende banksjef Per Arild Eggen i Tolga-Os Sparebank.
Publisert

Det er duket for hard kamp om bankkundene i Innlandet.

I mai ble det kjent at den 159 år gamle Tolga-Os Sparebank ville ekspandere med en ny filial på Hamar. Annonseringen kom i kjølvannet av at Sparebank 1 Østlandet slo seg sammen med Totens Sparebank.

Nå er Tolga-Os klar for åpning 1. oktober. I første omgang vil det operere et team på fire ansatte fra kontoret, som vil jobbe ut mot privatmarkedet.

– Som ny bank på Hamar ønsker vi i Tolga-Os Sparebank å være et tydelig alternativ til storbankene som allerede er etablert der,  sier administrerende banksjef Per Arild Eggen i en pressemelding.

– Vi mener at bank og forsikring handler om så mye mer enn «bare» finansiering, kapitalforvaltning, polise og risiko. Det vi driver med handler like mye om å støtte lokalsamfunn og å bidra til vekst og trygghet der vi bor – både for enkeltmennesker, bedrifter og organisasjoner. Og er det en ting kundene våre kan være sikre på, så er det at hjertet vårt alltid kommer til å banke ekstra hardt for hver eneste del av lokalsamfunnene vi er så glade i.

Tolga-Os Sparebanks kontor på Hamar vil ligge moderne lokaler i nye Eidsiva-bygget i Vangsveien med inngang fra Enggata.

I 2021 gikk Tolga-Os Sparebank inn i Lokalbank-samarbeidet, som også er en del av Frendegruppen. Banken med 41 ansatte har hovedkontor på Tolga, med filialer på Os, Tynset, Folldal og Elverum, og nå altså Hamar. I fjor leverte banken et resultat etter skatt på 70,3 millioner kroner.

Tolga-Os Sparebank er ikke første bank som har etablert seg i dette området den seneste tiden. Etter at Totens Sparebank fusjonerte med Sparebank 1 Østlandet, har Grue Sparebank etablert seg på Hamar, samtidig som at Aurskog Sparebank etablerer seg på Toten, mens Etnedal Sparebank ser etter lokaler på vestsiden av Mjøsa, i Gjøvik og Toten, og Ringerike Sparebank går inn lenger sør, i Råholt.