KARRIERE

Toppsjef går fra Bank2 til JBF

Espen Eide Solstad har startet i stillingen som finansdirektør i JBF Sparebank og forsikring.

Espen Eide Solstad går fra Bank2 og er ny finansdirektør i JBF Sparebank og forsikring.
Publisert

For et par dager siden startet Espen Eide Solstad i sin nye stilling som finansdirektør i JBF. Han kommer fra tilsvarende stilling i Bank2, som nylig ble kjøpt opp av svenske Bluestep.

– Det er flere ting som gjør at jeg valgte å bytte jobb nå. Bank2 har blitt kjøpt opp av Bluestep, så jeg ville fått en litt annen rolle der. Det var interessant det, men da JBF ringte tenkte jeg det var mer spennende å bli med på reisen de nå tar, sier Solstad til Bankshift.

Han tok fatt på finansdirektørrollen i Bank2 for bare 11 måneder siden og forteller at det ikke var helt etter planen å bytte jobb så raskt.

– Det er jo ting en ikke kan styre selv, men jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle bli der i så kort tid. Så da blir det litt tilfeldig, men JBF er et veldig solid selskap og jeg ble bedre kjent med noen av de ansatte her gjennom intervjuprosessen. Det er også veldig gøy å få en lederrolle i et mellomstort bank- og forsikringsselskap. Jeg valgte det over en seniorrolle i et stort finanskonsern for eksempel, så det blir gøy å være med på det som skjer i JBF, sier Solstad.

Han har tidligere jobbet i If, EY og Marketer, før han var i Bank2. Solstad har en mastergrad i revisjon, regnskap og finans fra Handelshøyskolen BI.

Og selv om jobbskiftet kom litt raskere enn han hadde sett for seg, gleder han seg nå til å ta fatt på arbeidsoppgavene i JBF, og det å få nye bekjentskap.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med folkene, teamet og ledelsen. Alle de ansatte. Det blir bra å komme seg litt mer inn i virksomheten. Det er mye å sette seg inn i de første dagene, sier Solstad.