FINTECH

Two inngår avtale med europeisk storbank

Lanserer «Pay on Invoice» i Nederland i samarbeid med ABN Amro.

Andreas Mjelde, daglig leder og medgründer i Two går nå inn i Nederland med full styrke.
Publisert

Det norske fintech-selskapet Two har inngått et samarbeid med den nederlandske storbanken ABN AMRO for å lansere en ny betalingsløsning kalt, «Pay on Invoice», i det nederlandske B2B-markedet. 

Avtalen skal gi bedrifter en trygg, fleksibel og automatisert betalingsopplevelse, samtidig som den løser utfordringer rundt kontantstrøm og betalingsrisiko.

Slik fungerer løsningen: Kjøpere kan velge «Betal om 30 dager» i kassen, hvor Twos teknologi umiddelbart kredittsjekker og godkjenner kunden. Selgeren får deretter betalt umiddelbart, med ABN AMRO som garanterer betalingen. Hele prosessen, fra kredittsjekk til betalingsoppfølging, er automatisert.

– Denne løsningen representerer fremtiden for B2B-betalinger – rask, sikker og tilpasset dagens forretningsdrift, sier Andreas Mjelde, daglig leder og medgründer av Two i en pressemelding.

Samarbeidet lanseres først i Nederland med planer om videre ekspansjon i Europa. ABN AMRO beskriver løsningen som et viktig skritt for å løse betalingsutfordringer for sine bedriftskunder.

Two opererer i dag i 15 land og jobber med ledende finansinstitusjoner for å forenkle B2B-betalinger, mens ABN AMRO er en av Nederlands største banker med fokus på bærekraftige og innovative finansielle løsninger.

60 prosent vekst

Omsetningen i Two-konsernet økte fra 12,5 millioner til 18 millioner kroner i 2023, en årlig vekst på 60 prosent.

Samtidig økte lønnskostnadene til 51 millioner kroner, fra 34,5 millioner i 2022. I årsberetningen peker selskapet på at de har økt antallet ansatte betydelig og samtidig betalt for å sikre at folk blir i selskapet. 

Driftsresultatet endte på minus 78,2 millioner kroner, men fordi Two fortsatt har 90 millioner i kontanter og betydelige 160 millioner i fordringer, kom finansinntektene på 19 millioner kroner. Dermed ble resultatet før skatt på minus 64,5 millioner kroner.

Sikret kapital

I fjor etablerte selskapet en SPV (Special Purpose Vehicle) på opptil 150 millioner euro, tilsvarende 1,8 milliarder kroner i Luxembourg gjennom et samarbeid med Viola Credit. SPVen er en lånefasilitet for selskapet.

Israelske Viola Credit har spesialisert seg på på kredittprodukter rettet mot tech-selskaper og fintech-selskaper som driver med utlån, og kan på mange måter sammenlignes med rollen Silicon Valley Bank hadde i California før banken gikk under.

Denne artikkelen ble først publisert i vår søsteravis Shifter

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.