RESULTAT

Veksten fortsetter for Obos-banken

Banken satser på vekst og vil bli en mer dagligdagsbank for folk flest. Rentesenking og markedsføring bidrar til at banken fortsetter veksten i privatmarkedet.

Administrerende direktør i Obos-banken, Øistein Gamst Sandlie.
Publisert

Obos-banken fortsetter veksten og skriver i en pressemelding som følger med rapporten for andre kvartal at banken har hatt en utlånsvekst på 12 prosent siste 12 måneder. 

Banken har fått inn 11.500 nye kunder i første halvår, noe banksjef Øistein Gamst Sandlie er godt fornøyd med.

Obos-banken Q2:

Et knippe nøkkeltall fra Obos-banken i andre kvartal. Tilsvarende kvartal i fjor i parentes:

Egenkapitalavkastning: 11,4% (7,9%)

Resultat etter skatt: 130 mill. (87)

Netto renteinntekter: 246 mill. (186)

Tap: 0 (-4)

Rentenetto: 1,34% (1,18%)

Innskudsdekning: 46,3% (46,3%)

Kostnadsprosent: 39,1% (41,3%)

Brutto utlån: 60 mrd. (54,2 mrd.)

Utlånsvekst: 3,9% (2,1%)

Ren kjernekapitaldekning: 18,16% (19,24%)

– Kundetilstrømmingen er fortsatt stigende, noe som bidrar til utlånsvekst. De siste 12 månedene har utlån fra Obos-banken vokst med 12 prosent. Vi er en utfordrer i det norske bankmarkedet som driver godt og kan dermed ha en av markedets bedre betingelser på utlån- og innskuddsrenter, sier Sandlie.

Sjefen har tidligere vært ute hos BankShift og blant annet forklart hvorfor Obos-banken valgte å sette ned boliglånsrenten, nå resten av markedet står på stede hvil. En av grunnene var nettopp vekst i privatmarkedet.

Tross stor vekst sier Sandlie at banken ikke forventer økning i tap, som er på det laveste nivået. Gjennom første halvår har Obos-banken hatt et tap på null kroner.

– Obos-banken har en solid kapitalbase, god likviditet og utlånskapasitet. Vi har ikke hatt tap på utlån første halvår og forventer fortsatt begrensede tap på utlån fremover. Denne posisjonen har gitt oss mulighetene til å kutte utlånsrentene våre noe i løpet av våren, samtidig som vi har holdt innskuddsrentene våre i ro, sier Sandlie.

I rapporten skriver banken at man likevel ser at mislighold og forbearance øker noe.

Bærekraftig vekst

Ved utgangen av andre kvartal utgjør grønne lån 7,6 prosent av lån gitt av Obos-banken i privatmarkedet i første halvår. Det gir en økning på 85 prosent siste 12 måneder.

– Kundene er mer bevisste sine betingelser enn tidligere, og med stadig flere klimakrav knyttet både til bolig og finansmarkedet forventer vi en stadig sterkere etterspørsel av disse produktene de neste årene, sier Sandlie.