FINANSIERINGSBEVIS

– Vi opplever stor pågang

Nordea merker spesielt at det er flere førstegangskjøpere som nå ønsker seg bolig, mens det i fritidsboligene går stille.

Leder for personmarked i Nordea, Randi Marjamaa.
Publisert

Onsdag kom Eiendom Norge ut med sin boligstatistikk. Denne viste at boligprisene i Norge sank med 0,2 prosent i juni 2024. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,4 prosent.

Så langt har boligprisene i Norge steget med 8 prosent. Men hos Nordea har ikke økte priser skremt vekk låneforespørslene.

– Det er høy temperatur i boligmarkedet og vi opplever stor pågang på finansieringsbevis. Vi ser en økt etterspørsel blant førstegangskjøpere. Det er mange unge kunder som er på jakt etter sin første bolig, sier leder for personmarked Randi Marjamaa i Nordea.

Hun forteller at det også er flere som nå bruker finansieringsbeviset de får og faktisk kjøper bolig, og ser mange eiendomsovertagelser i mai, juni og videre mot august. 

Men det er også markeder der det har stoppet mer opp.

– Vi opplever at det er stille i markedet for fritidsbolig og vi har få søknader om finansieringsbevis i fjell- og sommermarkedet, sier Marjamaa.