FINTECH

Vipps importerer dansk Spleis-konkurrent

En dansk løsning for innsamling og deling av penger til spesifikke formål, blir snart tilgjengelig i Vipps.

Rune Garborg, daglig leder Vipps
Publisert Sist oppdatert

I natt ble de nordiske mobilbetalingsløsningene Vipps og Mobilepay endelig flettet sammen på én felles teknologisk plattform, etter fusjonen for et par år siden.

Prosessen har vært omfattende, forteller Vipps-sjef Rune Garborg i et intervju med BankShift, og nå frigjøres en god del ressurser til å drive med andre ting. Blant annet jobbes det på spreng med å få på plass en løsning for kontaktløs betaling i appen.

I tillegg blir et annet produkt fra danske Mobilepay snart tilgjengelig i appen. Box beskrives som en «digital felleskasse» og er i praksis en spleisetjeneste der penger samles inn til øremerkede formål, eksempelvis en klassekasse,  gave, eller reise.

– Løsningene er ikke helt like, men ja, vi blir konkurrenter om klubb- eller klassekassen, bekrefter Garborg.

Dato for utrulling av funksjonen her til lands er foreløpig ikke klar, men selskapet håper å lansere før sommeren.

Det nærmeste man kommer en slik løsning i det norske markedet, er Spleis fra Sparebank 1.

I en epost til BankShift skriver kommunikasjonssjef Tone Mesna i Spleis at det er vanskelig å uttale seg om en tjeneste som ennå ikke er lansert i Norge, og som de ikke kjenner utviklingsplanene til – men legger til: 

– Slik vi ser det, er det naturlig at de i denne fusjonen tar med tjenester i MobilePay-universet som norske forbrukere vil ha glede av. Utover det har vi ikke noe grunnlag for å mene noe om denne tjenesten før vi vet hvordan den virker.

For øvrig ble Mobilepay i Danmark og Finland i dag relansert i samme drakt som Vipps har her hjemme, men i blå drakt. I den oppdaterte versjonen får danskene og finnene blant annet tilgang til oppgjørsfunksjonen som lenge har eksistert i Vipps.