DANSKE BANK-OPPKJØPET

Nordea-sjefen om Konkurransetilsynets vurdering: – Nordea representerer en veldig god løsning

Konkurransetilsynet trengte mer tid på å bestemme seg for om Nordea skal få kjøpe Danske Banks personkundeportefølje eller ikke.

Leder personmarked og landssjef Randi Marjamaa i Nordea Norge.
Publisert Sist oppdatert

Nordea og Danske Bank har inngått en avtale der Danske Bank selger sin privatkundeportefølje, med tilhørende fondsporteføljer, til Nordea. Avtalen går ut på at Nordea betaler en pris per kunde som blir med over når transaksjonen skjer godt ut i 2024.

Fristen for Konkurransetilsynet gikk ut tirsdag 7. november, og tilsynet har nå kommet med foreløpig vurdering på at man trenger mer tid for å vurdere oppkjøpet.

– Vi tar Konkurransetilsynets ønske om å behandle saken videre til etterretning, og vil selvsagt bidra med ytterligere informasjon ved behov, sier leder for personamrked og landssjef i Nordea Norge, Randi Marjamaa.

  • Konkurransetilsynet vil spesielt se på fire punkter for oppkjøpet: 
  • Boligmarkedet, både nasjonalt og lokalt. 
  • Kollektive avtaler som for eksempel for organisasjoner, siden Danske Bank er en av få aktører i markedet som kan levere slike avtaler. 
  • Om oppkjøpet gjør det enklere for bankene å bli enige uten å prate sammen, ettersom at en stor aktør blir enda større, og en konkurrent forsvinner.
  • Private Banking.

Nordea mener på sin side at banken er en god løsning, ettersom at Danske Bank vil trekke seg ut av personkundesegmentet.

– Vår vurdering er at det er stor konkurranse i bankmarkedet, og at Nordea representerer en veldig god løsning for å ivareta kundene når Danske Bank har besluttet å trekke seg ut av det norske personamrkedet, sier Marjamaa.