DIGITALKONSEPT

Eika skal gå Bulder i næringen

Eika lanserer Penni, dermed blir det enda en digitalbank i det norske markedet.

Administrerende banksjef Ola Jerkø (t.v.) og direktør kundeopplevelser Amund Tosterud varsler lansering av det nye digitalbankenkonseptet Penni.
Publisert

Digitalkonseptet til Sparebanken Vest, Bulder, har vært en stor suksess. I løpet av fem år har utlånsvolumet i konseptet vokst til 56,1 milliarder kroner. Nå lanserer Eika Alliansen sitt eget bankkonsept, Penni. Konseptet blir bygget på Eika-bankenes felles teknologiplattform og skal tilby boliglån og dagligbanktjenester til heldigitale og selvbetjente kunder. Lansering er planlagt ved årsskiftet, det skriver Eika i en pressemelding.

– Vi ser at rene digitalbankkonsepter dekker et behov i markedet og har god vekst. Med lanseringen av Penni treffer vi et helt nytt kundesegment for Eika, og kan skape ny vekst og kapitalisere på plattformen vår uten å gå i beina på lokalbankene, utaler administrerende banksjef, Ola Jerkø, i pressemeldingen.

Eika har gjennom de siste årene bygget opp og lansert en helt ny teknologiplattform. Det nye konseptet vil ha de samme løsningene i bunn som andre Eika-banker, men med et forenklet produkt- og tjenestetilbud, tilpasset den heldigitale kunden.

– Penni blir ikke for alle, som hos andre digitalbanker blir dette en bank som passer best for kunder med ganske standard behov for boliglån og hverdagsbank, og som ønsker å betjene seg selv, uttaler direktør for kundeopplevelser, Amund Tosterud, i pressemeldingen.