TEKNOLOGI

Lunar blir britiske Truelayers snarvei til nordiske betalinger 

– Vi åpner Norden for resten av verden, sier Ken Villum Klausen, gründer av den danske utfordrerbanken.

Lunar-gründer Ken Villum Klausen har funnet en ny samarbeidspartner.
Publisert

I sommer kom Lunar med nyheten at banken åpner opp sin egen infrastruktur som straksbetalingsmotorvei for tredjepartsaktører som vil gjennomføre konto til konto-betalinger på tvers av de tre landene.

Det kunne Lunar gjøre fordi banken er den eneste ved siden av Nordea som er koblet til de lokale clearingsystemene i Norge, Sverige og Danmark.

Det har vært en bevisst, men kostbar satsing.  Det å bygge en felles nordisk API-basert bankplattform bidro til fjorårets tap på 2,3 milliarder kroner,  kunne Mats Persson Bergius, Lunar-sjef for Sverige og Norge forteller Shifter i sommer,  

Fordel for alle

Avtalen med Truelayer er for Lunar et tydelig bevis at den satsingen vil kunne betale seg. 

– Interessen vi opplever fra markedet viser at vi har en stor forretningsmulighet foran oss, når vi åpner Norden for resten av verden. Det er en fordel for både bedrifter og forbrukere, men også samfunnet vårt generelt, at Norden nå er tilgjengelig for mange flere bedrifter globalt, sier Ken Villum Klausen, medgründer og administrerende direktør i Lunar i en pressemelding .

Svenske Trustly ble i høst den første kunden som tok i bruk Lunars API, som er veien inn til betalingsinfrastrukturen.

Nå har Lunar gjort klart med neste. Britiske Truelayer er blitt en av Europas fremste aktører innen open banking og konkurrerer med svenske Tink, som i dag eies av Visa, om være størst på området.

Gjør inntog i Skandinavia

 Frem til nå har Truelayer imidlertid ikke vært til stede i Skandinavia.   

– På mange måter er Norden en vanskelig region å komme inn i for internasjonale banker og fintechs. Ved å åpne Lunars infrastruktur for partnere låser vi opp et komplekst bankmiljø og gjør det mulig for flere banker og fintechs å drive virksomhet i Norden, sier Ken Villum Klausen, medgründer og administrerende direktør i Lunar i en pressemelding.

Det er noe som også Paiak Vaid,  visepresident for globale partnerskap i Truelayer peker på: 

– Gjennom samarbeidet med Lunar vil vi bidra med å gi internasjonale forhandlere lettere tilgang til de nordiske markedene, og dra nytte av digitalt orienterte forbrukere i regionen, sier Vaid. 

Avtalen betyr at Lunars nyopprettede forretningsområde Banking Services, har klart å kapre to tunge kunder i løpet av et halvår.