FINTECH

Nå skal den norske startupen utfordre bankene på betaling i Sverige og Danmark også

– Jeg er overbevist om at det vil få stor interesse, sier ZTL-sjef Andreas Bjerke.

Andreas Bjerke, daglig leder i ZTL Payment Solutions.
Publisert

Oppstartsselskapet ZTL Payment Solutions utfordrer blant annet bankenes dominans innen såkalte transkasjonstjenester, deriblant betaling av regninger, lønn, og valutaveksling.

Etter å ha bygget opp selskapet og operert i Norge siden 2018, tar selskapet nå steget over landegrensen til Sverige og Danmark. Lansering der skjer i neste uke, 25. september.

– Jeg er overbevist om at det vil få stor interesse, ettersom mottakelsen i Norge allerede har vært veldig positiv, sier ZTL-sjef Andreas Bjerke  i en pressemelding.

Selskapet  integrerer sine Open Banking APIer i eksisterende forretningssystemer for regnskap, fakturering, lønn og betalingsrutiner. 

– På denne måten gjør vi det mulig for utviklerne av forretningssystemer å lage nye forretningsmodeller for betalingstjenester. Vår løsning gjør at Open banking virkelig fungerer. Det er viktig for bedriftenes raskt voksende betalingsstrømmer, sier Bjerke.

Målet til ZTL er å bli en ledende betalingsplattform for bedrifter i alle størrelser.  

– Men siden de mindre bedriftene unektelig utgjør flertallet, har vi stort fokus på utviklere av forretningssystemer som brukes av små og mellomstore bedrifter, sier Bjerke.

Satsingen på de nordiske markedene inkluderer også ZTL Direct, som er fersk tjeneste for gebyrfri internasjonal betaling. Bjerke har tidligere kritisert prisingen Vipps opererer med for å sende penger på tvers av landegrenser.

– Det har vært vanskelig for små -og mellomstore bedrifter å se hva de faktisk betaler for sine internasjonale regningsbetalinger da de ikke bare betaler et transaksjonsgebyr, men også et stort påslag på valuta vekslingskursen. Vi tar null kroner i transaksjonsgebyr og inntil halvparten av det bankene tar i påslag på vekslingskursen. Her er det store summer å spare for bedriftene, mener Bjerke.